ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡOΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜEΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟYΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Λίγες ώρες πριν από την «κρυφή», «κεκλεισμένων» και «επιλεκτική» συνέντευξη Τύπου, τα βασικά στοιχεία της οποίας αποκάλυψε το eleftherostypos.gr,ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Yavuz Selim Kıran, είχε στο Προξενείο της Κομοτηνής συναντήσεις με εκπροσώπους της μειονότητας.

Όμως, με την απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων να είναι ακόμη σε ισχύ, οι μειονοτικοί παράγοντες της Ξάνθης είχαν δίλημμα για το πώς και το αν θα έπρεπε να μεταβούν στην Κομοτηνή. Θεώρησαν ότι το κίνητρο να συζητήσουν με το Νο2 της τουρκικής διπλωματίας ήταν πιο ισχυρό από ένα ενδεχόμενο πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Έτσι, ο δήμαρχος Μύκης, Ριτβαν Ντελή Χουσεΐν, ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ και ο γαμπρός του, Φατίχ Μουχαμμεδ Ντελή, πήγαν στην Κομοτηνή. Όμως, απερχόμενοι έπεσαν σε τακτικούς ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, με αποτέλεσμα έκαστος να επιστρέψει σπίτι του με πρόστιμο 300 ευρώ….

Σε άλλες εποχές, το πρόστιμο ενδεχομένως να πλήρωνε το Τουρκικό Προξενείο, καθώς ήταν πάντα extra large στη διαχείριση των χρημάτων που αφορούν την μειονότητα.

 

 

Πηγή: Eletherostypos.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *