ΔΙΕΘΝΗ , ΑΛΙΓΙΕΦ , ΠΑΣΙΝΙΑΝ , ΠΟΥΤΙΝ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ – ΚΑΛΕΙ ΑΛΙΓΙΕΦ ΚΑΙ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Tριμερείς διαπραγματεύσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ και του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, για την επέτειο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στις 9 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι στις 26 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Πούτιν. Αυτό ανακοίνωσε το Γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου

«Οι πλευρές σχεδιάζουν να επανεξετάσουν την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών της 9ης Νοεμβρίου 2020 και της 11ης Ιανουαρίου 2021 και να σκιαγραφήσουν περαιτέρω βήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και την εγκαθίδρυση ειρηνικής ζωής στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των εμπορικών, οικονομικών και συγκοινωνιακών δεσμών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προγραμματίζονται επίσης χωριστές διαπραγματεύσεις μεταξύ Πούτιν και Αλίεφ και Πούτιν και Πασινιάν.

Η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020. Στις 9 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Πούτιν, ο Πασινιάν και ο Αλίεφ υπέγραψαν μια τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Στις 11 Ιανουαρίου, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να ξεμπλοκάρουν τις περιφερειακές επικοινωνίες.

Mε πληροφορίες από: Τass

23 Νοεμβρίου, 2021 22:43

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *