ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: OI ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΑΚΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«Ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης

 

Για «εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης» από τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών και εισαγγελέων έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον Μάκη Πολλάτο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία»

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Με δεδομένο, δε, ότι ο Παύλος Πολάκης έχει κάνει κατά καιρούς και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σημείωσε ότι

«ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης».

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα»

πρόσθεσε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Όπως εξήγησε

«αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και “αυτό δεν είναι μόνο τυχαία”.
Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»

«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είνια τόσο περίπλες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή»

τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ανέφερε τέλος ότι,

 «κατ’ επιεική κρίση θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός του κ. υπουργού, ενδεχόμενα να οφείλεται σε άγνοια των διαδικασιών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *