ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Κατά τη σύνοδο στη Νέα Υόρκη, οι 27 συμφώνησαν να αρχίσουν την προετοιμασία για μέτρα κατά προσώπων και κλάδων της ρωσικής οικονομίας.Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προετοιμασία και στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε άτυπο συμβούλιό τους στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Την ανακοίνωση έκανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μερικές ώρες μετά τη διαταγή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει μερική επιστράτευση στη χώρα του για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε πως οι 27 έλαβαν την πολιτική απόφαση να επιβληθούν νέες κλαδικές και ατομικές κυρώσεις. Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης να συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η διαταγή, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου Πούτιν που έβαζαν στο τραπέζι ακόμη και το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, κινητοποίησαν τις δυτικές χώρες, που έσπευσαν να κατακρίνουν όσα είπε ο Ρώσος πρόεδροις. Η ΕΕ, από το ξέσπαμα του πολέμου τον Φεβρουάριο έχει προχωρήσει σε γύρους κυρώσεων κατά φυσικών και νομικών προσώπων.

 

 

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *