ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΥΤΙΝ: «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ» ΛΕΕΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε τον Πούτιν σε μπελάδες» – «Για να σώσει το τομάρι του, μπορεί να επιτεθεί σε χώρες της Βαλτικής», ανέφερε ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, σερ Τζέιμς Έβεραρντ

Περικυκλωμένος από συνωμότες που αδημονούν για την ανατροπή του είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως υποστηρίζει ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, σερ Τζέιμς Έβεραρντ.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι περικυκλωμένος από «σκληροπυρηνικούς» που θέλουν να τον «ξηλώσουν» από το Κρεμλίνο εξαιτίας του κακού χειρισμού του στον πόλεμο στην Ουκρανία», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Ο σερ Τζέιμς Έβεραρντ, ο οποίος υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι «ο Πούτιν έχει μπελάδες» κι ότι μετράει αντίστροφα ο χρόνος για ένα πραξικόπημα σε βάρος του.

everard_1

Ο σερ Τζέιμς Έβεραρντ

Ο Βρετανός πρώην διοικητής της Συμμαχίας εκτιμά ότι «ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε τρομακτικά άσχημη κατάσταση. Ήταν εξ ολοκλήρου δική του η ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία», όπως επισημαίνει.

Οι δηλώσεις του σερ Έβεραρντ βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς η Ρωσία απέτυχε να επιτύχει τον στρατιωτικό της στόχο: να έχει τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου.

«Ο Πούτιν είναι τόσο απελπισμένος που για να σώσει το τομάρι του θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση με γειτονικές χώρες προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των στρατηγών του… Αν χάσει στην Ουκρανία… τότε θα μπορούσε να προκαλέσει συγκρούσεις στις χώρες της Βαλτικής», ανέφερε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου πολέμου στην Ουκρανία κι ενός νέου Ψυχρού Πολέμου για το ΝΑΤΟ».

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν έχει πρόβλημα… τώρα που η Φινλανδία και η Σουηδίαθέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Τελικά, ενώ προσπαθούσε να σταματήσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, απέτυχε. Η μόνη του διέξοδος στην Ουκρανία είναι πλέον η κλιμάκωση του πολέμου».

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *