ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης, αφήνοντας κόκκινα γαρύφαλλα.Οι πύλες του Πολυτεχνείου σήμερα Τρίτη (15/11) και αύριο Τετάρτη (16/11) θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:30 έως τις 21:00.

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία

Στο μεταξύ πάνω από 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή της επετείου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτηρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Photo: Οι πύλες του Πολυτεχνείου σήμερα Τρίτη (15/11) και αύριο Τετάρτη (16/11) θα μείνουν ανοιχτές από τις 8:30 έως τις 21:00/CNN GREECE / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *