Breaking News
Κ. ΦΛΩΡΟΣ: ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤOΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛAΔΑ ΠAΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜOΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠIΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚA ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΒΛEΠΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤAΔΙ; ΤΙ ΜΠΟΡΕI ΝΑ ΣΥΜΒΑIΝΕΙ;
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.691 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 63 ΘAΝΑΤΟΙ, 749 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ ΣΤΗΝ ΜOΣΧΑ ΜEΛΟΣ ΤΩΝ PUSSY RIOT
Η ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΦΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΡΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
ASTRAZENECA: ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΣΚΑΛ ΣΟΡΙΟ – «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ»
Ο EMA ΑΞΙΟΛΟΓΕI ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦAΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡOΜΟΥ GUILLAIN-BARRÉ ΜΕΤA ΤΟ ΕΜΒOΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ
ΤΙ «ΜAΘΑΜΕ» ΚΑΙ ΤΙ OΧΙ ΑΠO ΤΗΝ ΠΡOΣΦΑΤΗ ΚΡIΣΗ ΟΥΚΡΑΝIΑΣ – ΡΩΣIΑΣ
ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΟ 13 ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ»
ΣΤΗΝ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗ PFIZER ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ «ΜΟΙΑΖΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΚΡΕΝΦΕΛ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ – ΕΙΧΕ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – ΙΡΑΝ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ S-70: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ LOCKHEED MARTIN ΚΑΙ ΤΗΣ AEROSERVICES ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ

Απάντηση στο μπλόκο που προσπαθεί να δημιουργήσει η Axis SA θέτοντας θέμα για τη διακοπή της διαδικασίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αλλά και την ακύρωση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Σύρου, μέσω εξωδίκου, δίνει σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, η διοίκηση της Νεώριον Συμμετοχών.

Η διοίκηση της Νεώριον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέρασε στην αντεπίθεση και απαντά στο αίτημα της Axis με μια αιχμηρή εξώδικη δήλωση, την οποία κοινοποιεί στους συναρμόδιους υπουργούς, Α. Γεωργιάδη, Ν. Παπαθανάση, Γ. Ζαββό και στην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Β. Λαζαράκου.

Η σύγκρουση των AXIS SA που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Νεώριον Συμμετοχών με 24%, μετά από την FEYTEA Holding LTD, συμφερόντων ΟΝΕΧ, που ελέγχει το 52,93% της εταιρείας βάσει των συμφωνητικών που έχει υπογράψει, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 106 (παράγραφοι γ και δ) του Πτωχευτικού Κώδικα, αναμένεται να κορυφωθεί σε μια έκτακτη γενική συνέλευση.

Η διοίκηση της Νεώριον Συμμετοχών, έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας Axis, για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, όπου θα συζητηθούν τα αιτήματα της Axis για αναστροφή της πώλησης και των διαδικασιών εξυγίανσης των δύο ναυπηγείων.

Να σημειωθεί ότι η Axis, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, ήταν ως τώρα ο μεγάλος «άγνωστος» αλλά και ηχηρά απών στη διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων στην Onex.

Μυστήριο δε παραμένει από ποιον ελέγχεται, καθώς ενώ οι πληροφορίες της αγοράς ανέφεραν ως μεγαλομέτοχο τον υιό Ταβουλάρη -ο Νίκος Ταβουλάρης φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο γιος του έχει πουλήσει τη συμμετοχή του- και δεν είχε συμμετάσχει στις μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν στη μεταβίβαση σε εταιρεία της Onex (FEYTEA Holding LTD) της πλειοψηφίας των μετοχών (52,93%) της Νεώριον.

Η Axis εμφανίσθηκε στο προσκήνιο προ δεκαημέρου με μια εξώδικη δήλωση προς τη διοίκηση της Νεώριον, όπου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία εξυγίανσης και, με αυτό το επιχείρημα, ζητεί την ακύρωσή της και την επαναφορά της Νεώριον (άρα και της θυγατρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Ελευσίνας) στην πρότερη κατάσταση -τη «νόμιμη κατάσταση», όπως αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση αλλά και την διενέργεια γενικής συνέλευσης για την λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η επένδυση της ONEX στο Νεώριο Σύρου έχει ήδη φέρει σε πλήρη λειτουργία το Ναυπηγείο με την ζήτηση να έχει εκτοξευθεί καθώς για κάθε ένα πλοίο που μπαίνει στο ναυπηγείο οκτώ μένουν εκτός, οι επενδύσεις έχουν ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ και σε εξέλιξη βρίσκονται νέες άμεσες επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ που συνολικά στην πενταετία υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 100 εκατ. ευρώ

Οι αιτιάσεις της Axis εάν εγκριθούν θα πρέπει να ματαιωθούν όλες οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για την εξυγίανση των δύο ναυπηγείων και να συζητηθεί η τύχη τους από σχεδόν μηδενική βάση.

Με το εξώδικο που στέλνει η διοίκηση της Νεώριον απορρίπτει ως ψευδείς τις αιτιάσεις για καθυστερήσεις στην εξυγίανση και αν και κάνει δεκτό το αίτημα της Axis για τη σύγκληση συνέλευσης, απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς την εταιρεία από το Λουξεμβούργο.

«Εμείς θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ της εταιρείας μας, θα θέλαμε όμως να μας απαντήσετε γραπτώς στα συγκεκριμένα ερωτήματα καθώς και άλλα που θα τεθούν στην ΓΣ που θα συγκληθεί», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, τα βασικά ερωτήματα που τίθενται στην εξώδικη δήλωση της διοίκησης της Νεώριον αφορούν:

1. Τη μετοχική σύνθεση της Axis και αν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι άτομο της οικογένειας Ταβουλάρη. Επίσης, αν το ποσοστό του 24,02% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανήκε στον Ιωάννη Ταβουλάρη (γιο του Ν. Ταβουλάρη) μεταβιβάστηκε από αυτόν και σε ποιο χρονικό διάστημα, πριν περιέλθει στην εταιρεία Axis.

2. Τις διαχειριστικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όπως σημειώνεται, λόγω του ελέγχου των οικονομικών της εταιρείας Ναυπηγεία Ελευσίνας από ορκωτούς ελεγκτές με σκοπό την υπαγωγή της στο άρθρο 106β, δ του Πτωχευτικού Κώδικα «διαπιστώνονται περίεργα οικονομικά ευρήματα» και θα πρέπει να εξηγηθούν οικονομικά ζητήματα που κατέστησαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μία εταιρεία χρεωμένη περίπου 400 εκατ. ευρώ.

3. Αν σκοπεύει η Axis να βάλει χρήματα για να αναλάβει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη που δημιούργησαν οι διοικήσεις στις οποίες και η εταιρεία αυτή συμμετείχε, τα οποία όπως τονίζει κινδυνεύει να χρεωθεί ο ελληνικός λαός αν δεν προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης από την ONEX ,που όπως αναφέρεται «έχει ήδη διασώσει τα Ναυπηγεία Συρου, τα οποία θέλετε προφανώς να ξανακαταστρέψετε.

Τέλος η διοίκηση της Νεώριον καλεί την Axis Sa, εντός 5 ημερών να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα για να ενημερωθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αρμόδιες αρχές.

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *