ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Είναι πανέμορφο, είναι το, το «πράσινο φύλλο» του καταγάλανου Αιγαίου…. Με αυτά τα λόγια έχει περιγράψει το CNN ένα νησί των Κυκλάδων και σίγουρα όχι άδικα.

Η Νάξος είναι ένα αληθινό διαμάντι, περισσότερο πράσινο από άλλα κυκλαδονήσια που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία διακοπών για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών.

Ένα νησί ιδιαίτερο που σε κερδίζει όχι μόνο για μια χρονιά αλλά για πολλά καλοκαίρια της ζωής σου. Αυτή τη γνώμη έχουν και οι συντάκτες του CNN που το ξεχώρισαν, εκτός από τις παραλίες του αλλά και για το πράσινό του στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες.

Το νησί, λοιπόν, που χαρακτήρισε το CNN ως το πράσινο φύλλο του Αιγαίου η Νάξος. Πράγματι, σε σχέση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων η Νάξος διαθέτει πολλά σημεία με πράσινο και ανάσες δροσιάς που σου θυμίζουν περισσότερο κάποιον ορεινό προορισμό.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη Νάξο βρίσκεται και το ορεινότερο χωριό των Κυκλάδων, η Κωμιακή. Επιπλέον οι υγρότοποι του νησιού ανήκουν στη λίστα των 380 προστατευόμενων βιότοπων του δικτύου Natura 2000. Εκτός από μπάνια, θα απολαύσεις επίσης πεζοπορίες και περιπάτους σε όμορφα τοπία.

Πηγή: Νewsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *