Breaking News
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ HARLEM STAGE ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΙΣΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΑΔΩΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS
23 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 16: Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ MIT
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙA» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…
ΠΡΟΚΑΛΕI Η ΤΟΥΡΚIΑ: «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟI ΙΣΧΥΡΙΣΜΟI» Η ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ 5 ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
22 ΜΑΙΟΥ 2Ο19: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ;
Του Ιωάννη Κουκουφίκη*
Για τις προσωπικές μας αγορές το ρευστό χρήμα παραμένει ακόμη βασιλιάς. Ναι, παρά τον πόλεμο εναντίον των μετρητών, παρά την τρομοκρατία, παρά την όλη προπαγάνδα από τις πολιτικές ελίτ και την φτωχοτραπεζοκρατία, οι Ευρωπαίοι πολίτες προτιμούν ακόμη τα μετρητά. Αυτό δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2002 έως σήμερα.

 

Από τον Ιανουάριο του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2019 η αξία των χαρτονομισμάτων αυξήθηκε σχεδόν 550% όταν ο επίσημος πληθωρισμός αυξήθηκε μόνο κατά 30%! Η ΕΚΤ εκτιμά ότι 20 έως 25% των τραπεζογραμματίων κυκλοφορούν εκτός της ευρωζώνης, κυρίως στις γειτονικές χώρες για προφανείς λόγους εμπορίου με τους γείτονες τους. Αν νομίζετε ότι οι άνθρωποι κάνουν τις αγορές τους με το κινητό τους, την τραπεζική ή την πιστωτική τους κάρτα, ε, λοιπόν πέφτετε έξω. Αυτό ισχύει στην Σουηδία (που αρχίζει κι αυτή να ανησυχεί) αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τουλάχιστον τα 2/3 των φυσικών συναλλαγών το 2019 γίνονται ακόμη με μετρητά.

Αλλά θα αναρωτηθείτε, πού βρίσκονται όλα αυτά τα χαρτονομίσματα; Απλά τα περισσότερα βρίσκονται εκεί που υποψιάζεστε…κάτω από τα στρώματα!

 

 

Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που λατρεύουν το ρευστό επειδή έχουν πικρή πείρα και αλλεργία στο ψηφιακό χρήμα (ως επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης το ζω καθημερινά), αλλά και η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας (είμαστε άλλωστε πρωταθλητές με 88%), των Ιταλών, των Ισπανών, των Πορτογάλων…οι οποίοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα, στο κλεπτοκρατικό τραπεζικό σύστημα και οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

 

 

Περιττό να πούμε ότι οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι το 2019 έγιναν φτωχότεροι σε σύγκριση με το 2000, έτος μετάβασης στο ευρώ, και τα μετρητά γι αυτούς είναι περισσότερο ζήτημα επιβίωσης παρά φορολογικής απάτης όπως ψευδώς μας το παρουσιάζουν.

Σημειώστε επιπλέον ότι η ζήτηση μετρητών αυξάνεται χρόνο με το χρόνο παρόλο που οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την κυκλοφορία τους.

Και όχι, όλα αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τα άϋλα χρήματα., το επιχείρημα αυτό είναι αβάσιμο, γιατί απείρως περισσότερα χρήματα ξεπλένονται από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι βυθισμένες σε ατελείωτα σκάνδαλα (HSBC, Royal Bank of Scotland, Danske Bank, η Deutsche Bank, η Credit Agricole, ING …) [3].

Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ο αυστηρός έλεγχος των τραπεζών παρά το κυνήγι των μετρητών, η υποκρισία είναι ολική!

 

Συμπέρασμα

Η πραγματικότητα είναι ότι οι πληρωμές μέσω καρτών και τηλεφώνων δεν καθιστούν απαρχαιωμένο το σύστημα, η νόμιμη ζήτηση μετρητών αυξάνεται παράλληλα με τις άυλες  πληρωμές. Ο πόλεμος μετρητών είναι καθαρά μια πολιτική βούληση να παγιδεύσει τις καταθέσεις των πολιτών σε ένα πεθαμένο τραπεζικό σύστημα.

Αυτή είναι η πρόταση αρ.16 της Γαλλικής έκθεσης(CAP22)  που δημοσιεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι και η οποία απαριθμεί 22 μέτρα που πρέπει να ληφθούν έως το 2022: ΠΡΟΤΑΣΗ 16: «Θα πρέπει να οδηγηθείτε σε μια κοινωνία «μηδενικών μετρητών (zéro cash)» για να απλοποιήσετε τις πληρωμές ενώ καταπολεμάτε καλύτερα τη φοροδιαφυγή.»

Ο πραγματικός λόγος είναι τελείως διαφορετικός. Σας θυμίζω ότι το ΔΝΤ προτείνει τη φορολόγηση των καταθέσεων κατά 4% ετησίως (μέσω αρνητικών επιτοκίων) κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης … Αυτό ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να πετύχει αν αποσύρετε τα μετρητά σας που έχουν το πλεονέκτημα να μην χάνουν την ονομαστική τους αξία.

*Ο Ιωάννης Κουκουφίκης ειναι Επιχειρηματίας.

Πηγές:
https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/banknotes+coins/circulation/html/index.el.html#

https://www.ecb.europa.eu/euro/intro/issuance/html/index.el.html

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-06/these-are-the-banks-caught-in-the-russia-money-laundering-scandal

 

 

 

 

(Σημ, Το άρθρο εκφράζει προσωπίκες απόψεις και εκτιμήσεις)

Πηγή: New-economy.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!