ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ Ο ΠΟΛΩΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ο άνθρακας από την Πολωνία θεωρούνταν πολύ ακριβός και πολύ βρώμικος, αλλά λόγω της ενεργειακής κρίσης, η εικόνα του υφίσταται σήμερα μια ραγδαία μεταμόρφωση, σημειώνει η Welt.

Η ζήτηση από τις γειτονικές χώρες, ιδίως τη Γερμανία, είναι τεράστια. Αυτό γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα για τους Πολωνούς καταναλωτές. Τώρα η Βαρσοβία αντιδρά.

Στην ενεργειακή κρίση, η φήμη του πολωνικού άνθρακα αλλάζει ραγδαία στην Ευρώπη. Για πολύ καιρό θεωρούνταν πολύ ακριβό και πολύ βρώμικο, αλλά σήμερα έχει μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ στις γειτονικές χώρες. Οι απότομες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και, τέλος, η αποτυχία των γαλλικών πυρηνικών σταθμών καθώς και η πρωτοφανής εξάρτηση της Γερμανίας από τις ρωσικές προμήθειες πρώτων υλών κατέστησαν τον πολωνικό άνθρακα και πάλι ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Για τους εγχώριους καταναλωτές, ωστόσο, οι σημαντικές αυξήσεις των τιμών λόγω της αυξημένης ζήτησης αποτελούν μείζον πρόβλημα. Στην οποία αντιδρά τώρα η κυβέρνηση της Βαρσοβίας. 

Με πληροφορίες από: Welt

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *