Breaking News
ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ;
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ SULPHUR CAP ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ
ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
H ΑΠΟΥΣΙΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ
AMAΘΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΝ
ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!
Ο “ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΑΞΕ” ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN
Η ΒΕΝΕΤIΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕI ΣΤΟΝ ΚΑΤAΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠOΛΕΙΣ ΣΕ ΚIΝΔΥΝΟ
Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΖΟΝ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΤΟΥ 60ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ: ΟΙ 110 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΑΝ 3.000 ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΧΑΡΡΥ
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ»
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Τμηματική παραχώρηση  δραστηριοτήτων  σε περισσότερους  του ενός επενδυτές  και όχι την εν συνόλω  παραχώρηση με σκοπό  τη διατήρηση της ισονομίας  και της ανταγωνιστικότητας  των λιμενικών  χρεώσεων ζητά ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  με επιστολή του κ Υπουργό Ναυτιλίας παρεμβαίνοντας  στο σχέδιο νόμου  για τα δέκα λιμάνια  του Ελληνικού Δημοσίου.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σχεδιαζόμενη  αναβάθμιση  των εμπορικών  λιμανιών μέσω  της παραχώρησης  δραστηριοτήτων  σε ιδιώτες  επενδυτές  θα βοηθήσει  στην ανάπτυξη των  τοπικών περιφερικών  κοινωνιών  υποστηρίζει με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  επισημαίνοντας όμως την πλήρη αντίθεση του στην ανάθεση της εκμετάλλευσης  σε έναν μόνο επενδυτή ανά λιμένα  που μπορεί να οδηγήσει  σε πρακτικές μονοπωλίων  με σοβαρές επιπτώσεις  στο κόστος διακίνησης  των προϊόντων  και στην ανταγωνιστικότητα  των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει την ανάγκη της παραχώρησης των προβλητών  σε περισσοτέρους από έναν επενδυτές ώστε να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα  και η ελεύθερη  διαμόρφωση  των τιμολογίων. Ο Σύνδεσμος  αναφέρει  ότι μέσω των εμπορικών λιμένων  διακινούνται  είτε για εξαγωγές  είτε για την  εξυπηρέτηση νησιωτικών περιοχών  σημαντικές ποσότητες  εξορυκτικών προϊόντων .Η εγγύτητα  της δυνατότητας θαλάσσιας μεταφοράς αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ελληνική εξορυκτική- μεταλλουργική  βιομηχανία. Επισημαίνει ακόμα  ότι σημαντικές  επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος με ηγετικό ρόλο στη διεθνή αγορά παραγομένων  προϊόντων  χρησιμοποιούν  λιμάνια όπως του Βόλου  και της Καβάλας  για την  διακίνηση τους  και βέβαια ανατροπές  στο κόστος διακίνησης  τους  θα δημιουργήσουν  ουσιαστικά προβλήματα.

Τέλος, στην επιστολή προς τον κ Κουβέλη  που κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών  αλλά και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται:

  • Η τμηματική παραχώρηση δραστηριοτήτων  σε περισσότερους  του ενός επενδυτές  και όχι την εν συνόλω  παραχώρηση με σκοπό  τη διατήρηση της ισονομίας και της ανταγωνιστικότητας των λιμενικών  χρεώσεων.
  • Τη διατήρηση των υπαρχουσών χρεώσεων (τέλη διέλευσης, ωριαίες αποζημιώσεις μηχανήματων, φορτώσεις ανά τόνο κοκ) και την καθιέρωση  ενός μαθηματικού τύπου αναπροσαρμογής  αυτών ανάλογα  με την ανάπτυξη  της χώρας  και του πληθωρισμού  για τα επόμενα δέκα χρονιά.
  • Την εξασφάλιση επαρκούς χώρου τον οποίον θα μπορούν να μισθώσουν  τοπικές εταιρίες  με διακίνηση  άνω των 100.000 τόνων ,κατά προτεραιότητα εντός λιμένα.

 

Παρεμβαση-του-Συνδεσμου-Μεταλλευτικων-Επιχειρησεων-στην-παραχωρηση-απο-το-ΤΑΙΠΕΔ-των-δεκα-λιμανιων

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!