Breaking News
Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ…
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ-ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ…
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ), ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ…
ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΚΑΣΤΕΛOΡΙΖΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ»: ΠΟΛΙΤΙΚH ΠΑΡAΚΡΟΥΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΙΣ
ΒIΝΤΕΟ: ΟΡΓH ΓΙΑ ΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ «ΕΓΚΛΗΜΑΤIΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΛIΚΙΑ» – Η ΜAΝΑ ΜΟΥ ΟYΤΕ EΚΛΕΨΕ, ΟYΤΕ ΖΗΤIΆΝΕΨΕ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ Η ΛΟΪ́ΖΟΥ
ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ – ΕΕ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΠΩΛΕΙΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΡ: ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ
ΧAΡΤΗΣ ΔΕIΧΝΕΙ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΚΡHΤΗΣ ΝΑ ΑΝHΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ
Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪ́ΖΟΥ
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ
Ν.ΚΟΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 40 ΧΡΟΝΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ-ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΚΟΤΖΙΑ-ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Τμηματική παραχώρηση  δραστηριοτήτων  σε περισσότερους  του ενός επενδυτές  και όχι την εν συνόλω  παραχώρηση με σκοπό  τη διατήρηση της ισονομίας  και της ανταγωνιστικότητας  των λιμενικών  χρεώσεων ζητά ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  με επιστολή του κ Υπουργό Ναυτιλίας παρεμβαίνοντας  στο σχέδιο νόμου  για τα δέκα λιμάνια  του Ελληνικού Δημοσίου.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σχεδιαζόμενη  αναβάθμιση  των εμπορικών  λιμανιών μέσω  της παραχώρησης  δραστηριοτήτων  σε ιδιώτες  επενδυτές  θα βοηθήσει  στην ανάπτυξη των  τοπικών περιφερικών  κοινωνιών  υποστηρίζει με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  επισημαίνοντας όμως την πλήρη αντίθεση του στην ανάθεση της εκμετάλλευσης  σε έναν μόνο επενδυτή ανά λιμένα  που μπορεί να οδηγήσει  σε πρακτικές μονοπωλίων  με σοβαρές επιπτώσεις  στο κόστος διακίνησης  των προϊόντων  και στην ανταγωνιστικότητα  των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει την ανάγκη της παραχώρησης των προβλητών  σε περισσοτέρους από έναν επενδυτές ώστε να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα  και η ελεύθερη  διαμόρφωση  των τιμολογίων. Ο Σύνδεσμος  αναφέρει  ότι μέσω των εμπορικών λιμένων  διακινούνται  είτε για εξαγωγές  είτε για την  εξυπηρέτηση νησιωτικών περιοχών  σημαντικές ποσότητες  εξορυκτικών προϊόντων .Η εγγύτητα  της δυνατότητας θαλάσσιας μεταφοράς αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ελληνική εξορυκτική- μεταλλουργική  βιομηχανία. Επισημαίνει ακόμα  ότι σημαντικές  επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος με ηγετικό ρόλο στη διεθνή αγορά παραγομένων  προϊόντων  χρησιμοποιούν  λιμάνια όπως του Βόλου  και της Καβάλας  για την  διακίνηση τους  και βέβαια ανατροπές  στο κόστος διακίνησης  τους  θα δημιουργήσουν  ουσιαστικά προβλήματα.

Τέλος, στην επιστολή προς τον κ Κουβέλη  που κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών  αλλά και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται:

  • Η τμηματική παραχώρηση δραστηριοτήτων  σε περισσότερους  του ενός επενδυτές  και όχι την εν συνόλω  παραχώρηση με σκοπό  τη διατήρηση της ισονομίας και της ανταγωνιστικότητας των λιμενικών  χρεώσεων.
  • Τη διατήρηση των υπαρχουσών χρεώσεων (τέλη διέλευσης, ωριαίες αποζημιώσεις μηχανήματων, φορτώσεις ανά τόνο κοκ) και την καθιέρωση  ενός μαθηματικού τύπου αναπροσαρμογής  αυτών ανάλογα  με την ανάπτυξη  της χώρας  και του πληθωρισμού  για τα επόμενα δέκα χρονιά.
  • Την εξασφάλιση επαρκούς χώρου τον οποίον θα μπορούν να μισθώσουν  τοπικές εταιρίες  με διακίνηση  άνω των 100.000 τόνων ,κατά προτεραιότητα εντός λιμένα.

 

Παρεμβαση-του-Συνδεσμου-Μεταλλευτικων-Επιχειρησεων-στην-παραχωρηση-απο-το-ΤΑΙΠΕΔ-των-δεκα-λιμανιων

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!