ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Κυριάκος Κόκκινος

Δικηγόρος-Ποινικολόγος,Πρόεδρος Κίν. Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Μετά 30 χρόνια εθελοντικής προσφοράς
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK  
Τέλος εποχής κι αρχή νέου κύκλου!

Η παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων – 30 χρόνια κοινωνικής και εθνικής προσφοράς, ολοκληρώνονται αισίως!
Το 1992 μία ομάδα μονίμων και εφέδρων Βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και των Καταδρομών, μεταξύ των οποίων και εγώ, ως ΟΥΚ του 102ου σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων, αποφασίσαμε την ίδρυση ενός συλλόγου, την ύπαρξη και αξίες του οποίου υπηρέτησα επί 30 χρόνια, σχεδόν όλα ως μέλος και την τελευταία δεκαετία ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Υπήρξα ο Δικηγόρος, που συνέταξε το καταστατικό και την τροποποίησή του και ασχολήθηκα όλες τις δεκαετίες με τα νομικά του θέματα, ενώ παράλληλα προσπάθησα να συμβάλλω δημιουργικά και σύμφωνα με την προσωπικότητά μου, σε τομείς που πίστευα ότι είχε ανάγκη η Ελληνική κοινωνία να μας βλέπει στην πρώτη γραμμή!
Μέσα στα 30 χρόνια, υπήρξα περήφανος ότι ο Σύνδεσμος λειτούργησε ως μία υγιής συλλογικότητα, τα 25 υπό την ηγεσία του Προέδρου μας Δημήτρη Κανελλόπουλου, που πέτυχε μαζί με μέλη των ΔΣ, που πλαισίωναν τη συλλογική προσπάθεια, μία υπέροχη σύνδεση των μελών και τη λείανση των πάντα υπαρκτών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.
Το έργο του Συνδέσμου υπήρξε πολυσήμαντο και πολύπλευρο και σε αυτό συνέβαλλα κι εγώ, μεταξύ των πολλών που εργάστηκαν για την υλοποίησή του, με επικέντρωση πάντα στα ενωτικά στοιχεία, στην μεταμορφωτική και συνδετική οπτική της ιστορίας και στη διασύνδεση ατόμων και ομάδων για την παραγωγή σημαντικού έργου. Κάπως έτσι θεσμοθετήθηκε η ετήσια Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ κι έλαβαν χώρα σειρά αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με ιστορικό και εθνικό πρόσημο, για τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού και Αγώνα, για την ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της, για το Σταύρο Λάλα και τους ξεχασμένους σύγχρονους ήρωές μας, ενώ έντονη υπήρξε η στήριξη δράσεων με οικολογικό, κοινωνικό και εθελοντικό – διασωστικό περιεχόμενο!
Εξακολουθώ να είμαι περήφανος για την παρουσία μας ως βατραχανθρώπων κι Ελλήνων, αν και πάντα μπορούμε περισσότερα και καλλίτερα!
Η περιήγηση στις αναρτήσεις μας, στις φωτογραφίες και τα βίντεο, θα αποκαλύψει το πλούσιο αυτό έργο της ομάδας των ανιδιοτελών εθελοντών Βατραχανθρώπων, που αγκάλιασαν το όραμα και το έκαναν πράξη επί 30 χρόνια.
Το 2021 προσωπικοί μου λόγοι, που αφορούν μόνον όσους γνωρίζουν και μπορούν να τους κατανοήσουν χωρίς να παρανοήσουν, με οδήγησαν στην απόφαση παραίτησής μου από το Διοικητικό Συμβούλιο και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, παραμένοντας ενεργός ΟΥΚ, μέλος του ΣΕΒ, πολίτης – οπλίτης και Έλλην, στις επάλξεις του διαρκή αγώνα προς την τελείωση και την πληρότητα, ατομική και συλλογική!
Οι σελίδες μου, προσωπικές και όσες δημιούργησα, για την παρουσίαση των δράσεων του Συνδέσμου και ως αφορμή υγιούς επικοινωνίας με ανθρώπους, που μοιράζονται κοινές αξίες μαζί μας, θα συνεχίσουν αυτονόητα να υπηρετούν τις ίδιες αξίες, ιδίως αυτήν την εποχή, που η κοινωνία τις έχει περισσότερο ανάγκη, εκεί όπου η παθητικότητα, η ηθική ελαστικότητα και η αρνητικότητα με κάθε τους μορφή, κάνουν τις επιθέσεις τους σε άτομα και οργανισμούς, καθιστώντας εμφανές ότι δεν υπάρχει πλέον καμμία “πολυτέλεια” απαθείας και αδράνειας … !
Σας ευχαριστώ όλους για την επί έτη συνεργασία και ευελπιστώ σε μία εμβάθυνσή της, με κάθε αφορμή, που θα μας παρέχει ο υπέροχος, όσο και τρομερός μας Κόσμος, ενώ εύχομαι στο ΔΣ να συνεχίσει με επιτυχία τον καλό αγώνα!
Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Διαπραγματευτής, CSAP, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και πρ. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.
Πηγή: Hellenicmediagroup.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *