ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ $80.000 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΝΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΝΥ

ΑΣΤΟΡΙΑ. Η ομογενής Νομική Κωνστ (Nomiki Konst) ανακοίνωσε πως η πολύμηνη εκστρατεία της για τη θέση του Δημοσίου Συνηγόρου της πόλης της Νέας Υόρκης (New York City Public Advocate) συγκέντρωσε πάνω από 80.000 δολάρια από περισσότερους από 1.500 χορηγούς, κανείς εκ των οποίων δεν ήταν πολιτικό κόμμα, εταιρεία, λομπίστας, ίδρυμα.

«Μία μέρα αφού καταθέσαμε πάνω από 10.000 υπογεγραμμένες αιτήσεις για να λάβουμε μέρος στα ψηφοδέλτια, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως η κινηματική μας εκστρατεία συγκέντρωσε πάνω από 1.500 χορηγίες», δήλωσε η Κωνστ (το επώνυμο από την πλευρά του πατέρα της ήταν το Κωνσταντάκη).

«Οι εργαζόμενοι της Νέας Υόρκης είναι μαζί μας γιατί έχουν απαυδήσει με το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο και χρηματίζεται από τους κατασκευαστές ακινήτων, τις εταιρικές ομάδες συμφερόντων και το 1%, και αναζητούν κάποιον που έχει την ελευθερία και το κουράγιο να τους εκπροσωπήσει», πρόσθεσε η ομογενής.

«Είναι ασέβεια προς τους φορολογούμενους Νεοϋορκέζους, πολιτικοί με ισχυρές δημόσιες σχέσεις να βασίζονται σε παχυλές επιταγές από μια χούφτα πλούσιων χορηγών», τόνισε.

Η κ. Κωνστ έχει ελληνική καταγωγή και από τους δύο γονείς της, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή της στον «Ε.Κ.» έχει δηλώσει την υπερηφάνεια για το γεγονός πως είναι Ελληνίδα.

Η μητέρα της κατάγεται από τη Βόρειο Ηπειρο, από τα χωριά Χλωμό και Πολύτσιανη (αλβανικό Πωγώνι), ενώ η οικογένεια Κωνσταντάκη κατάγεται από την Κεφαλονιά. Η γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της, το όνομα της οποίας κληρονόμησε, καταγόταν από την Κάλυμνο.

Πηγή: Ekirikas.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *