ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ” ΚΗΦΙΣΙΑ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΕΚΑΛΗ.

Σε συνεντευξη που έδωσε στη armonia-media μας είπε:

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ιστορικά κτήρια και αρχοντικές κατοικίες να βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

-Κύριε  Σφαέλο πως αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα στο Δήμο Κηφισιάς;

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που μου δίνετε την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους δημότες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθράιας και της Εκάλης.

Δύο παράγοντες ήταν καταλυτικοί στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς. Ο πρώτος ήταν η αγάπη μου για την Κηφισιά καθώς είμαι γέννημα θρέμα της πόλης. Ήθελα πάντοτε να συνεισφέρω στην αναβάθμιση του Δήμου Κηφισιάς ώστε να αποκτήσει την χαμένη του αίγλη. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η εμπιστοσύνη μου στονΓιώργο Παπαδόπουλο που με την πλούσια εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και τις διοικητικές του ικανότητες θα είναι, πιστεύω, ένας εμπνευσμένος δήμαρχος. Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να αποδεχτώ την πολύ τιμητική πρόταση του κου Παπαδόπουλου να πολιτευθώ μαζί του.

-Ποιος είναι ο στόχος σας;

Πιστεύω ότι ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται επανεκκίνηση, μια φυγή προς τα εμπρός. Είμαι υπέρ μιας ολιστικής αντιμετώπισης των παθογενειών του Δήμου. Είναι ανάγκη η Κηφισιά να γίνει μια πόλη φιλική προς τον δημότη. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στον Δήμο μας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Θα δώσουμε έμφαση στην καθημερινότητα του δημότη ιδιαίτερα στην καθαριότητα και την ασφάλεια. Ένα τεράστιο θέμα είναι η καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην πόλη διότι υπάρχει μια αδικία προς αυτούς τους συμπολίτες μας που πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση και να μπορούν να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στην ψηφιακή πολιτική του Δήμου. Πιστεύω ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα που να ενημερώνει τον Δήμαρχο και το Δημοτικο Συμβούλιο για προβλήματα σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Ένα σύστημα όπου οι δημότες θα μπορούν να στέλνουν άμεσα ένα μήνυμα ηλεκτρονικά ενημερώνοντας για τυχόν προβλήματα που εντοπίζουν.

-Πιστεύετε ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς έχει φθαρεί;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια στασιμοτητα στο Δημο Κηφισιάς και οι ευθυνες είναι διαχρονικές. Δεν έχουν προχωρήσει αρκετά έργα και γενικά υπάρχει μια εγκατάλειψη σε πολλές περιοχές του δήμου που είναι εμφανής. Αυτό επιδιώκουμε να διορθώσουμε με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Να σταματήσουμε την στασιμότητα. Οι δημότες δικαίως απαιτούν περισσοτερα από εμάς. Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος να δώσει αυτό που δικαιούνται οι δημότες.

-Πιστεύετε ότι ο κος Θωμάκος έχει αφήσει όπως τον κατηγορούν την Κηφισιά στο έλεος της;

Δεν μου αρέσει η ισοπεδωτική κριτική ούτε μπορώ να πω ότι δεν έγινε τίποτα καλό στην πόλη μας από την διοίκηση Θωμάκου την τελευταία πενταετία. Όμως, υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη και δεν βλέπω μια προοπτική βελτίωσης με την σημερινη διοίκηση.

-Είστε έτοιμος για σκληρή δουλειά ώστε να γίνει πράξη το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος;

Από την πρώτη στιγμή που συστρατεύθηκα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο ήμουν αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για μια νέα εποχή στο Δήμο Κηφισιάς. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, μια πόλη που προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τέχνη. Επίσης, θα στηρίξω την πρόταση του κου Παπαδόπουλου για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Κηφισιά, αν φυσικά μια αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος το επιτρέψει. Θα είναι πολύ σπουδάια αναβάθμιση της παιδείας στην Κηφισιά και φυσικά μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλους δήμους. Επίσης, πιστέυω ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί μια δημοτική βιβλιοθήκη για τους δημότες μας.

Η σημερινή εικόνα του δήμου Κηφισιάς συμβαδίζει με αυτή του ονόματος της;

Η σημερινή εικόνα του Δήμου Κηφισιάς σε καμία περίπτωση δεν είναι η ιδανική, ούτε συμβαδίζει με την αίγλη που είχε κάποτε.  Η Κηφισιά, η ιστορία της οποίας φτάνει μέχρι την αρχαιότητα, πρέπει να αποκτήσει και πάλι αίγλη. Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ιστορικά κτήρια και αρχοντικές κατοικίες να βρίσκονται σε εγκατάλειψη. Θλίβομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω την ιστορική οικία του Παύλου Μελά σε αυτή την κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε για την αναστήλωση του οικήματος.

Οι δρόμοι έχουν κακοτεχνίες, λακούβες και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καλή προσβασιμότητα. Ιδιαίτερα για ηλικωμένους είναι επικίνδυνα. Ο φωτισμός είναι ανεπαρκής. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι απαραίτητα και οι κυκλοφοριακές ρύθμισεις δημουργούν πολλά προβλήματα. Η πολιτική προστασία θέλει περαιτέρω ενίσχυση. Η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής και πρέπει ο δημότης να νιώθει ασφάλεια. Επίσης, η καθαριότητα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και φυσικά θα κάνουμε τον πολίτη υπεύθυνο ώστε αν ρυπαίνει να έχει και το ανάλογο κόστος.

Το όραμα μας είναι η Κηφισιά, η Νέα Ευρθράια και η Εκάλη να αποκτήσουν αίγλη και παράλληλα να διατηρήσουν τον προαστιακό εξοχικό χαρακτήρα τους. Θέλουμε μια πόλη με περισσότερο πράσινο. Ως νέοι άνθρωποι που δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά με την πολιτική θα συνεισφέρουμε στο να επανακτήσει ο δημος αξία και δύναμη. Είναι χρεος μας να φτιάξουμε μια καλύτερη πόλη που να την χαιρόμαστε όλοι και όλες.

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Σφαέλος;

O Παναγιώτης Σφαέλος είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νομικός, Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ηνωμένου Βασιλείου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Kent. Έχει Πτυχίο Νομικής (LLB) από το Πανεπιστήμιο του Leicester και Πτυχίο (BA) Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου με βαθμό Λίαν Καλώς (Πτυχίο αναγνωρισμένο από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου). Έχει επίσης Πτυχίο Δημοσιογραφίας από το London School of Journalism και από την Σχολή ΜΜΕ του Antenna.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, ο Παναγιώτης Σφαέλος εργάζεται ως Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα ‘Active News’ ενώ συνεργάζεται και με την εφημερίδα ‘Ναυτεμπορική’. Ειδικεύεται σε ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Έχει επίσης εργαστεί ως Νομικός Σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων όπου επεξεργαζόταν νομοσχέδια για την συμβατότητα τους με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Σφαέλος έχει και ακαδημαϊκή καρριέρα. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ στο παρελθόν δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Πηγή: Armonia-media.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *