ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ: Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Συνέντευξη για το θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου έδωσε ο Δρ Παναγιώτης Σφαέλος στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη στην εκπομπή: “Αναμενόμενα & Μη”. Ο Δρ Σφαέλος είναι Νομικός με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την Μετανάστευση. Είναι επίσης Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στην συνέντευξη, ο Δρ. Σφαέλος ανέπτυξε τις απόψεις του για το θέμα της μετανάστευσης και είπε ότι τα πρόσφατα γεγονοτα στον Έβρο δειχνουν πως η ΕΕ πρεπει να αλλάξει προσεγγιση και να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα που φυλάσσει τα σύνορα της Ένωσης. Τόνισε ότι η αναστολή παροχής ασύλου για ένα μήνα είναι ένα προσωρινό μέτρο που θα αποσυμφορήσει το σύστημα ασυλου και δικαιολογείται σε μια τετοια έκτακτη κατασταση. Είπε ότι μετά τον Έβρο, η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει το σύστημα ασύλου του Δουβλίνου που είναι ένα άδικο σύστημα που επιβαρύνει δυσάναλογα τις χώρες πρώτης υποδοχής. Επίσης, τόνισε ότι η επικείμενη αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκιας του 2016 είναι επιβεβλημένη. Η  μαζικη μετανάστευση υπο την καθοδηγηση του Ερντογαν αποτελεί ασυμετρη απειλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη που εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας, δεδομένης της κατάστασης στη Συρία.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *