Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΕΥΡΩΠΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ

Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά με την καθημερινή του δράση την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιώματων, σήμερα, 10 Δεκεμβρίου.

Μέλη του μοναδικού θεσμικού οργάνου της ΕΕ που εκλέγεται με απευθείας εκλογές, οι ευρωβουλευτές αγωνίζονται εναντίον νέων και παλαιών απειλών κατά της ελευθερίας. Όπως σημειώνει και το Ευρωκοινοβούλιο σε σχετικό κείμενο, θεμελιώδη δικαιώματα έχουν όλοι οι άνθρωποι στην ΕΕ, ανεξαρτήτως κατάστασης ή προέλευσης. Μερικές από τις ελευθερίες αυτές είναι τόσο παλαιές όσο και η ίδια η Ευρώπη: ζωή και ελευθερία, σκέψη και έκφραση. Ορισμένες άλλες χρειάστηκε να διατυπωθούν ξανά για να συμβαδίζουν με τους καιρούς. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων ή η απαγόρευση της κλωνοποίησης του ανθρώπου σίγουρα δεν ήταν ανάμεσα σε όσα απασχολούσαν τους πρώτους εκλεγμένους ευρωβουλευτές, τέσσερις περίπου δεκαετίες πρωτύτερα. Σήμερα όμως, οι καιροί επιβάλλουν την παροχή πολυεπίπεδης προστασίας των δικαιωμάτων μπροστά και σε νέους κινδύνους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πιστεύει ότι τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων παύουν να ισχύουν έξω από τα σύνορα της ΕΕ.

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναδεικνύουν,μεμονωμένα και συλλογικά, τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες εκτός ΕΕ. Δεδομένου ότι τα δικαιώματα αυτά θεωρούνται πανανθρώπινα, η απάντηση πρέπει να είναι ίδια, είτε η παραβίασή τους λαμβάνει χώρα στη Μιανμάρ και πρώην Βιρμανία, γύρω στα 8000 χλμ. μακριά, είτε συμβαίνει στη Λευκορωσία, χώρα που συνορεύει με την Ένωση.

Ο αγώνας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει φέρει πολλούς επιφανείς υπερασπιστές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, Πακιστανή αγωνίστρια για την εκπαίδευση των παιδιών, γυναίκες Γιαζίντι που υπήρξαν φυλακισμένες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ένας γιατρός από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πολιτικοί κρατούμενοι από τη Λατινική Αμερική, όλοι και όλες ανέβηκαν στο βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Η υποστήριξη της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει ότι «η διαφύλαξη της δημοκρατίας αποτελεί κλειδί στην προσπάθεια αυτή, όπως εκφράζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας».

Συνεχίζει, «οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερασπίζονται τα δημοκρατικά καθεστώτα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μερικοί ταξιδεύουν μακριά για να παρατηρήσουν εκλογές, για να μεσολαβήσουν σε συγκρούσεις ή για να υποστηρίξουν νέα κοινοβούλια στα πρώτα τους βήματα.Τα ίδια τα ιδρυτικά κείμενα της ΕΕ επιτάσσουν να υπερασπίζεται η Ένωση στο σύνολό της τις αρχές της δημοκρατίας στις εξωτερικές της σχέσεις.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βιώνει βέβαια αυτή τη προσπάθεια πολύ πιο έντονα: για τους ευρωβουλευτές που έχουν ζήσει εκλογές και προεκλογικές εκστρατείες, η δημοκρατία είναι προσωπικό ζήτημα».

Photo: Στάση του τράμ στο Στρασβούργο με όνομα «Δικαιώματα του Ανθρώπου» /Φωτογραφία Shutterstock

10/12/2021  – 13:40

 

 

 

Πηγή: Ιefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *