Breaking News
ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΠΟΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΑΚΙΝΤΖΙ: ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ – Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
ΕΕ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ
ΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΚΡΗΤΗ – ΙΣΡΑΗΛ
15 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η «ΑΛΕΠΟΥ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ
14 ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 2004: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ Π.Α
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ : ΞΑΝΑΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΧΗΜΕIΑ ΤΡΑΜΠ – ΕΡΝΤΟΓAΝ ΕΞΟΡΓIΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
5000 ΣΥΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ
ΟΚΤΩ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ
ΓΙΑΣIΝ ΑΚΤΆΙ (ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓAΝ): ΑΝ Ο AΣΑΝΤ ΕΙΣEΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒOΡΕΙΑ ΣΥΡΊΑ ΘΑ ΥΠAΡΧΕΙ ΣYΓΚΡΟΥΣΗ
Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ
ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΛΙΝΤΣΕΪ ΓΚΡΑΧΑΜ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο MATTHEW PALMER ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων και Ειδικός Αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Matthew Palmer, επισκέφθηκε τη Δευτέρα την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις χώρες της περιοχής.

Ο Palmer συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Milo Đukanović και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της αποστολής του: ενθάρρυνση του ανοίγματος των ενταξιακών συνομιλιών για τα Σκόπια και τα Τίρανα, επιστροφή του Βελιγραδίου και της Πρίστινας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αναζήτηση λύσεων για να γίνει η Βοσνία και Ερζεγοβίνη λειτουργικό κράτος.

Ο Palmer τόνισε ότι βλέπει το Μαυροβούνιο ως εταίρο σε αυτές τις διαδικασίες, ιδιαίτερα δεδομένων των καλών σχέσεων που έχει με τις χώρες της περιοχής.

«Μπορείτε να υπολογίζετε στην απόλυτη εταιρική σχέση του Μαυροβουνίου και τη δική μου προσωπικά, για να μπορέσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για την περιοχή», δήλωσε ο Đukanović.

Ο ίδιος τόνισε ότι και οι δύο πλευρές μοιράζονται αρχικές εκτιμήσεις των προβλημάτων στην περιοχή: ανεπαρκή ειρήνη και σταθερότητα και έλλειψη σαφούς οράματος για την ευημερία της περιοχής. Η πορεία προς το να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση είναι η ολοκλήρωση και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν έχουν μια επιθυμητή προοπτική χωρίς αυτήν.

«Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε έντονα μια πολιτική διεύρυνσης», δήλωσε ο Đukanović.

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Duško Marković, συγχαίροντας τον Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το διορισμό του, δήλωσε ότι αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την επιτάχυνση της επίτευξης των στρατηγικών στόχων του Μαυροβουνίου και ότι συμβάλλει στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εσείς, ένας εξαιρετικός εμπειρογνώμονας στα Βαλκάνια, αναλαμβάνετε το αξίωμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος Palmer δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το διορισμό του, δείχνουν ότι επανεστιάζουν στην περιοχή.

Στη συνάντηση σημειώθηκε ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς το συμφέρον τόσο της περιοχής αυτής όσο και της Ευρώπης στο σύνολό της και ότι η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ πρέπει να θεωρηθεί ως ευρωπαϊκή στρατηγική πολιτική.

«Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία διεύρυνσης πρέπει να είναι ζωντανή, αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της ΕΕ όσο και των χωρών της περιοχής μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Μιλώντας για το Μαυροβούνιο, ο Αμερικανός Αντιπρόσωπος είπε ότι το Μαυροβούνιο είναι ο ηγέτης και το πιο επιτυχημένο πολυεθνοτικό κράτος στην περιοχή και ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Marković ενημέρωσε τον Palmer για τα αποτελέσματα και τα στρατηγικά σχέδια από πολιτική άποψη, δηλώνοντας ότι η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποδώσει άριστα αναπτυξιακά αποτελέσματα. Στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα στον τομέα του κράτους δικαίου και στην ενίσχυση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ο διπλωμάτης των ΗΠΑ εξέφρασε ενδιαφέρον για τις προσεχείς εκλογές και, σε αυτό το θέμα, ο Marković ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επιτυχία του εκλογικού διαλόγου, καθώς και για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το μηχανισμό εφαρμογής τους και την αναγνώρισή τους από όλους τους φορείς.

Με πληροφορίες από:Ibna

 

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!