ΕΛΛΑΔΑ
Ο DIOR ΤΙΜΑ LIVE ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ – ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

Οι προβολείς στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα ανάψουν στις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου. Υπό το φως τους, o γαλλικός Οίκος Υψηλής Ραπτικής Dior θα παρουσιάσει την ειδική κολεξιόν με την ονομασία «Dior Cruise Collection» που θα τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης.

Το λαμπερό υπερθέαμα θα μεταδοθεί live σε όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα και από το live streaming στα social media του γαλλικού Οίκου. Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες κοινωνικών δικτύων σε όλο τον πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με τους 400 προσκεκλημένους του Οίκου που θα φθάσουν στο Καλλιμάρμαρο από κάθε γωνιά της γης, να θαυμάσουν μέσα από την «Made in Greece» ειδική κολεξιόν, την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας.

Άλλωστε, όλη η συλλογή είναι σχεδιασμένη γύρω από την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos). 

Τα τοπικά παραγόμενα δημιουργήματα υψηλής ραπτικής, που θα ετοιμαστούν από δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στο Άργος, στην Καλαμάτα, στο Σουφλί και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συνδυάζουν τη συναρπαστική Ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και την εξαιρετική τεχνογνωσία της Ελλάδας, έχοντας στο επίκεντρο τις περιφερειακές τέχνες, από την ύφανση ως το κέντημα, το μετάξι ως τα κεραμικά, τα χαλιά ως τα κοσμήματα.

10 φωτογράφοι στην πλειοψηφία τους γυναίκες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι φωτογράφοι που έχουν επιλεγεί από τον Dior για να κάνουν τις φωτογραφήσεις με τις ελληνικές δημιουργίες του Οίκου στους αρχαιολογικούς χώρους. Περίπου 10 στον αριθμό, στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, Ελληνίδες που επελέγησαν από τα στελέχη του Dior για το έργο τους, την αισθητική και τον επαγγελματισμό τους.
Ο Οίκος Dior για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν Live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ζωντανά η εκδήλωση και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την ίδια δυνατότητα, θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης  και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Το defile στο Καλλιμάρμαρο και οι φωτογραφήσεις που θα ακολουθήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη, Ηρώδειο, Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και Ναός του Δία στη Νεμέα) αποκαλύπτουν τελικά την ομορφιά, το βάθος και την ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού και τα μεταδίδουν στις νεότερες γενιές, σε όλο τον πλανήτη.

Πηγή: Νewsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *