Breaking News
ΕΛΑΣ: 4 ΠΑΡΑΒAΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜAΤΩΝ, 200 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗ ΚΑΙ 1.357 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡHΣΗ ΜAΣΚΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡEΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚA ΣΥΜΠΕΡAΣΜΑΤΑ ΑΠO ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚOΡΝΟ – ΚΑΡΑΜΠAΧ
ΧΤYΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑΣ
COVID-19: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ LOCKDOWN
ΕΛΓΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”
Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 00.30
ΗΠΑ ΚΑΙ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH: ΤΙ ΘΑ AΛΛΑΖΕ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ;
Η ΕΠΙΛΟΓH ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940 ΩΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤHΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΙΣΛAΜ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΚΟΙΝΩΝIΕΣ: ΤΟ ΓΕΝΙΚO ΠΛΑIΣΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 1.211 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 12 ΘAΝΑΤΟΙ, 114 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗ ΡOΔΟ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗ EΝΑΣ 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔYΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΟ ΣΤOΧΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ Η ΓΑΛΛΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΝΤ. ΣΑΣOΛΙ ΓΙΑ ΕΠIΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝIΚΑΙΑ: EΧΟΥΜΕ ΚΑΘHΚΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟYΜΕ ΜΑΖI ΕΝAΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒIΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SMART CITIES

Στον πολιτικό σχεδιασμό που υλοποιεί με στόχο τη μετεξέλιξή της σε μια «ευφυή» Περιφέρεια καθώς και στην ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού αξιοποίησης έξυπνων εφαρμογών για την ασφάλεια και την πρόληψη, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο Συνέδριο Smart Cities Digital Conference 2020 το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου με ομιλίες τους συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ε. Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Α. Σδούκου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, Δήμαρχοι, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων. Το συνέδριο συντόνιζε η Δημοσιογράφος Θώμη Παληού.

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το πώς οι νέες τεχνολογίες και οι έξυπνες εφαρμογές μπορούν να αξιοποιηθούν σε περιπτώσεις όπως η πρωτόγνωρη πανδημία Covid -19.

«Η μακροπρόθεσμη επιβίωσή μας σε έναν κόσμο με πανδημίες, απαιτεί την καθολική επανεξέταση του πολεοδομικού σχεδιασμού για τη δημιουργία ανθεκτικών και  έξυπνων πόλεων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα κινδύνους επιβίωσης του πληθυσμού και να προσαρμόζονται σε δύσκολες και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Στόχος μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι οι πρωτοβουλίες μας αυτές να εξελίσσονται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας. Ήδη τρέχουμε αρκετές δράσεις για την υποστήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και έχουμε στο σχεδιασμό μας συγκεκριμένους τρόπους στήριξης των ομάδων και startups μέσα από εργαστήρια καινοτομίας, συνεργασίες με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματικούς επιταχυντές, τα οποία θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Κάθε περιφέρεια και πόλη του κόσμου και κάθε σπιτικό, αντιμετωπίζει με αγωνία τη σημερινή πραγματικότητα λόγω της πανδημίας. Τα έξυπνα συστήματα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αξιοποιήθηκαν στο έπακρο στην Περιφέρεια Αττικής για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής των πολιτών μας. Μεταξύ άλλων αναφέρω χαρακτηριστικά την εξέταση από το γιατρό με βιντεοκλήση, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση από υπηρεσίες της Περιφέρειας, κ.α..»

Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πρωτοβουλίες καινοτομίας

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του εργάζονται συστηματικά για να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζονται πρωτοβουλίες καινοτομίας που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.

 Ψηφιακά εργαλεία στην Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης ψηφιακών εργαλείων στην Περιφέρεια Αττικής για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • την ψηφιοποίηση 45 νέων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
  • τον οδηγό του πολίτη,
  • τον αυτόματο ψηφιακό βοηθό,
  • την εφαρμογή για έλεγχο συμπτωμάτων κορωνοϊού,
  • την απομακρυσμένη επικοινωνία με γιατρούς,
  • την υποστήριξη των πολιτών με ειδικές εφαρμογές

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επιπλέον στις σχεδιαζόμενες δράσεις που στοχεύουν στην υλοποίηση εφαρμογών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων, ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού και στην πιλοτική εφαρμογή αυτοματοποιημένων συστημάτων  Προτεραιότητας Πολιτών και Επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα, πιλοτικά

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, στον Ψηφιακό Θεματικό Τουρισμό, στις Ψηφιακές Υποδομές Δικτύων Υψηλής Χωρητικότητας, στη Γαλάζια Οικονομία και στον Ψηφιακό και Πράσινο Μετασχηματισμό.

Οργάνωση μαραθωνίων καινοτομίας

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Περιφερειάρχης στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να οργανώσει κατά την πρώτη φάση της πανδημίας τον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας για την καταπολέμηση των συνεπειών του Covid 19, το Antivirus Crowdhackathon. Στον 1ο κύκλο του Μαραθώνιου συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες και 250 διαγωνιζόμενοι. Στον 2ο κύκλο που έτρεξε τον περασμένο Μάιο συμμετείχαν απομακρυσμένα πάνω από 350 συμμετέχοντες, διαγωνιζόμενοι, ομάδες, μέντορες και φορείς υποστήριξης. Οι ομάδες που διακρίθηκαν πρότειναν την υλοποίηση εφαρμογών που θα τεθούν σε πιλοτική εφαρμογή και σχετίζονται με την ιχνηλάτηση, την ανάλυση κρουσμάτων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πιστοποιητικά ανοσίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εφαρμογή για αναμονή και αποφυγή συνωστισμού, εφαρμογές για ξενοδοχεία και τουρισμό, τον τομέα του πολιτισμού, κ.α.  

Τέλος να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε ως εθνικό σημείο επαφής και τον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας EuvsVirus, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 20.000 διαγωνιζόμενοι από 50 χώρες. Η Ελλάδα ήταν στην 8η θέση από πλευρά συμμετοχών, με 700 περίπου συμμετοχές.

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *