Breaking News
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΠΛΗΣΙAΖΕΙ ΣΤΑ OΡΙΑ ΤΗΣ EΚΡΗΞΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡΑΒIΑΣΗ ΜEΤΡΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟY: ΣYΛΛΗΨΗ 19 ΑΤOΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜEΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΝEΡΓΕΙΑ ΠΑΡAΝΟΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ: ΑΥΤΟΚIΝΗΤΟ EΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠYΛΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡIΑΣ
ΕΛΒΕΤIΑ: ΤΖΙΧΑΝΤIΣΤΡΙΑ Η 28ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤEΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑIΡΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤAΣΤΗΜΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΑΣ ΜΠAΜΠΗΣ ΒΩΒOΣ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝEΟ «ΜΑYΡΟ» ΡΕΚOΡ ΜΕ 562 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΥΣ – 101 ΘAΝΑΤΟΙ, 2.135 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟI ΣYΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΠΡΟΚΑΛΟYΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚH ΤΡΙΒH ΣΤΟ AKP
Τ. ΠΑΝΑΓΙΩΤOΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣ ΠΑΡAΤΑΣΗ ΤΟ LOCKDOWN – ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟYΜΕ OΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑIΡΙ
LOCKDOWN ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡIΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠEΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΝΥΑ
Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ;
ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
H LUFTHANSA ΚΑΙ ΟΙ AΛΛΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚEΣ ΕΤΑΙΡΕIΕΣ ΕΤΟΙΜAΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡA ΕΜΒΟΛIΩΝ
ΤΟ HYUNDAI I30 N ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΠΟΡ
Ο ΙΤΑΛOΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ ΤΖΟΥΖEΠΕ ΚOΝΤΕ ΒHΧΕΙ ΚΑΙ OΛΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟYΝ
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ
25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Του Θανάση Μαυρίδη*

Το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».  Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αναζητούν τα αίτια της αποτυχίας. Είναι βαθιά ανθρώπινο να ρίχνουν το φταίξιμο δεξιά και αριστερά. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν μας φταίει κάτι. Απλά δεν «πήγε». Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το καλό είναι ότι δεν αφήνουμε πίσω μας υποχρεώσεις σε εργαζόμενους, σε ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο και προμηθευτές. Δεν επενδύσαμε σε… βοσκοτόπια και δεν ρουφήξαμε το… αίμα Λιβανέζων ή Ιρανών επενδυτών.

Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε κρεμασμένοι στο περίπτερο αφήσαμε το δικό μας αποτύπωμα στον χώρο. Και πολλές φορές κάναμε περισσότερο θόρυβο από το μπόι μας. Αλλά ο θόρυβος δεν φέρνει έσοδα. H Covid -19 «σκότωσε» τις τελευταίες μας ελπίδες. Η ραγδαία πτώση των διαφημιστικών εσόδων μας υποχρέωσε να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας. Δεν θα μπορούσα προσωπικά να συνεχίσω μία επιχειρηματική προσπάθεια που θα άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους για πέντε ή έξι μήνες και κάθε βράδυ θα παρακαλούσα τους αγίους να μην ξυπνήσει το πρωί ανάποδα ο κ. Πιτσιλής ή όποιος στη θέση του και αποφασίσει να ζητήσει τα χρήματα του δημοσίου.

Ξέρω ότι τα trolls υποστηρίζουν ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση  λόγω της … λίστας Πέτσα. Εκπληκτικό επιχείρημα για μέσα ενημέρωσης που ξεκαθάρισαν την πολιτική τους τοποθέτηση από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους. Όταν δεν υπήρχαν πολλές αντίθετες φωνές στην τότε κυβέρνηση. Κι όταν το liberal.gr και ο Φιλελεύθερος ήταν αποκλεισμένα από πολλούς διαφημιστικούς λογαριασμούς. Φεύγει ο Φιλελεύθερος και μένει το liberal.gr. Το liberal συνεχίζει να καταγράφει συνεχώς νέα υψηλά επισκεψιμότητας και να αναπτύσσεται. Και φυσικά η «γραμμή» του θα παραμείνει σταθερή, υπέρ του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των δυνάμεων της αγοράς. Δεν το κρύψαμε από την πρώτη μέρα. Αυτή ήταν η γραμμή μας κι αυτή θα συνεχίσει να είναι.

Το 2015 κάποιοι έψαχναν να βρουν μέσο ενημέρωσης για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ανάγκη της χώρας να παραμείνει στην Ευρώπη και να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Και τελικά αυτό δεν είναι κακό! Η δουλειά να γίνεται, ο κόσμος να προχωράει…

Να σας πω τι είναι κακό. Κακό είναι που τα έντυπα κλείνουν. Κακό είναι που οι κυκλοφορίες κατρακυλάνε. Μία χώρα σαν την Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς εφημερίδες. Και μη ρίξει κανείς το ανάθεμα στην παγκόσμια κρίση του Τύπου. Είναι άλλο πράγμα να έχει μία αγορά μείωση της τάξης του 20% ή του 30% και άλλο το 90%. Ο κόσμος μας δεν θα είναι καλύτερος χωρίς την Καθημερινή, το Βήμα, το Πρώτο Θέμα ή την ΕΦΣΥΝ. Μην πυροβολείτε τις εφημερίδες. Διαβάζετε, είναι υγιεινό. Για τους αναγνώστες, αλλά και για την ίδια την Δημοκρατία μας.

Στα δικά μας! Το Liberal Markets έρχεται στο liberal.gr. Μία νέα σελίδα για τον κόσμο των επενδύσεων θα βρίσκεται στον αέρα από την ερχόμενη εβδομάδα. Από Δευτέρα μεσημέρι, αν όλα εξελιχτούν ομαλά. Η σύνδεση θα γίνεται μέσω του liberal.gr και αυτόνομα. Είναι μια πρόταση για τον κόσμο των επενδύσεων. Οι τακτικοί αναγνώστες του Φιλελεύθερου την γνωρίσατε και την αγαπήσατε. Καιρός να κάνει και την διαδικτυακή της εμφάνιση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια. Όσους μας στάθηκαν δίπλα αυτά τα δύσκολα τρία χρόνια. Κάναμε πολλούς νέους φίλους. Και σε όλους αυτούς έχουμε να πούμε ότι ο αγώνας μας για την ενημέρωση συνεχίζεται.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Λάμψια που είχε την διεύθυνση της εφημερίδας. Φίλε Παναγιώτη ξέρω ότι έκανες ό,τι μπορούσες. Προσπαθήσαμε σκληρά να κρατήσουμε όρθιο το φύλλο. Αλλά ίσως η ίδια η ζωή μας ξεπερνά τελικά, εμάς που αγαπήσαμε το χαρτί, που μάθαμε αυτήν την δουλειά στο μάρμαρο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ, τέλος, στους εργαζόμενους. Δεν έχω άλλα λόγια. Δεν βγαίνουν…

*Ο Θανάσης Μαυρίδης είναι καταξιωμένος οικονομικός και πολιτικός δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στα κορυφαία οικονομικά ΜΜΕ.Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο κορυφαίος οικονομικός αλλά και πολιτικός συντάκτης και αναλυτής, κατάγεται από τον Έβρο. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του από το Διδυμότειχο και η μητέρα του από το χωριό Αμόριο. Ο ίδιος μεγάλωσε στην Αθήνα  και έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος κυρίως σε οικονομικά μέσα ενημέρωσης. Διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας «Κεφάλαιο» και της ιστοσελίδας της www.capital.gr για 9 χρόνια, ενώ είναι πλέον γενικός διευθυντής της ιστοσελίδας www.liberal.gr

thanasis.mavridis@liberal.gr

Photo:Newsbeast.gr

 

(To αρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή:Liberal.gr

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *