ΔΙΕΘΝΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΑΧΜΕΤΟΦ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Ο Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας Ρινάτ Αχμέτοφ κατηγόρησε σήμερα, Παρασκευή, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι διαδίδει ένα “απόλυτο ψέμα” σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του σε πραξικόπημα κατά της ουκρανικής ηγεσίας.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζαλένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου είχε δηλώσει ότι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος τον Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή ατόμων από την Ρωσία και την Ουκρανία και ότι οι συνωμότες προσπάθησαν να εμπλέξουν τον Αχμέτοφ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ουκρανίας.

“Οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με προσπάθειες να με εμπλέξουν σε κάποιο είδος πραξικοπήματος είναι ένα απόλυτο ψέμα”, δήλωσε ο Αχμέτοφ προσθέτοντας: “Είμαι εξοργισμένος με τη διάδοση αυτού του ψεύδους, ανεξάρτητα από τα κίνητρα του προέδρου. Η θέση μου ήταν και θα είναι σαφής και οριστική: μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και ενωμένη Ουκρανία με την Κριμαία και την περιοχή της πατρίδας μου, το Ντονμπάς. Οι πράξεις μου ανταποκρίνονται στα λόγια μου”.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι “η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Η Ρωσία ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις”.

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

Παρασκευή, 26-Νοε-2021 18:44

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *