ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει ζημιά που δεν έχεις υπολογίσει.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα φέρουν αναδιπλούμενους και μεγαλύτερους καθρέφτες από εκείνους που έχουν τα παλαιότερα αυτοκίνητα.

Ηλεκτρικοί και μη, οι καθρέφτες στα περισσότερα αμάξια που ειναι παρκαρισμένα σε δρόμους – παράλληλα με την κυκλοφορία – είναι διπλωμένοι.

Όμως αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να συμβεί μεγαλύτερη ζημιά στο αμάξι απ’ότι ίσως φανταζόμαστε.

Με τον καθρέφτη ανοιχτό ο όγκος του αυτοκινήτου μεγαλώνει «οπτικά» και το ίδιο το αυτοκίνητο γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς. Έτσι όταν οι οδηγοί προσεγγίζουν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο συνήθως υπολογίζουν καλύτερα την απόσταση, αφήνοντας μεγαλύτερο περιθώριο.

Με τους καθρέπτες κλειστούς οι διερχόμενοι οδηγοί υπολογίζουν μικρότερη απόσταση από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και έτσι το ρίσκο να χτυπήσουν πάνω στο αυτοκίνητο αυξάνεται.

Πότε πρέπει να κλείνουμε τους καθρέφτες

Από την άλλη όταν παρκάρουμε κάθετα σε χώρο στάθμευσης – δηλαδη το ένα αυτοκίνητο δίπλα στο άλλο – είναι καλό να κλείνουμε τους καθρέφτες.

Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουμε την απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, κάνουμε πιο εύκολη τη διέλευση ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ενώ μειώνουμε και το ρίσκο να πάθουν κάποια ζημιά οι καθρέφτες.

Πηγή: Νews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *