ΕΛΛΑΔΑ
Ο «ΕΜΠΡΗΣΤHΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡIΟΥ» ΠΟΥ… EΣΒΗΝΕ ΦΩΤΙEΣ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠOΜΠΗ

Σειρά ερωτημάτων για την ορθότητα της έρευνας της Πυροσβεστικής σχετικά με τον δράστη εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, στις καταστροφικές πυρκαγιές των αρχών Αυγούστου, εγείρονται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει «Το Βήμα».

Στις εν λόγω φωτογραφίες διακρίνεται ένας 43χρονος,μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων και ορειβατικού συλλόγου, ο οποίος συνελήφθη ως αυτός που κατέκαψε δάση κυρίως κοντά στο Κρυονέρι, να συμμετέχει το ίδιο χρονικό διάστημα σε σωτήριες -για κατοικίες- κατασβέσεις πυρκαγιών! 

Επιπλέον ο εν λόγω κατηγορούμενος για εμπρησμό φαίνεται να είναι ένας από αυτούς που έσωσε άλογα από τοπικό Ιππικό Ομιλο και σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται να απομακρύνει ένα από αυτά από την πύρινη λαίλαπα.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη (σ.σ. ακολούθως προφυλακίσθηκε) του 43χρονου που διαμένει στην Ν. Ιωνία και εργάζεται στα αστικά λεωφορεία με βάση τις καταθέσεις ιδιωτών.Οι μάρτυρες αυτοί φέρεται να είδαν το δίτροχό του να κινείται ύποπτα σε σημεία απ’ όπου ξεπηδούσαν φλόγες στο Κρυονέρι όπου έφθασε κάποια στιγμή στις 5 Αυγούστου το πύρινο μέτωπο από την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη.

Ακόμη θεωρήθηκε κι ως «ύποπτος» για την έναρξη της πρώτης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου, για την οποία όμως εξετάζεται πλέον να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο υψηλής τάσης. Με την πλευρά του κατηγορουμένου -εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Νίκο Λουκόπουλο- να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, να αναφέρεται σε σύγχυση ορισμένων μαρτύρων με άλλη μοτοσυκλέτα και ότι ο 43χρονος δεν είχε καμιά σχέση με τον αναφερόμενο εμπρησμό

Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι στην εν λόγω δικογραφία έχουν ενταχθεί μαρτυρίες κατοίκων της Βαρυμπόμπης, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από τους ίδιους, ότι ο 43χρονος τους βοηθούσε για ώρες στην προσπάθεια να κατασβήσουν τις φωτιές που είχαν πλησιάσει επικίνδυνα τα σπίτια τους, τα οποία τελικά σώθηκαν. Καθώς κι ότι η βοήθεια του 43χρονου που δήλωνε ότι είχε πάει εθελοντικά στο πύρινο μέτωπο, ήταν κρίσιμα, σε στιγμές που δεν υπήρχε οποιαδήποτε βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Όπως κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες«έλιωσαν οι σόλες των παπουτσιών του από τις υψηλές θερμοκρασίες και συνέχισε να μας βοηθάει για πέντε ώρες ξυπόλητος. Διαθέτω και οπτικό υλικό με τη βοήθεια που μας προσέφερε και το οποίο δείχνει ότι η Πυροσβεστική μας είχε αφήσει αβοήθητους».

Οι μάρτυρες φέρεται μάλιστα να έχουν πει σε αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς ότι «ο 43χρονος έδωσε ψυχή και σώμα για να μας βοηθήσει». Τις ίδιες απορίες εξέφρασαν σε αστυνομικούς κι άτομα που γνώριζαν τον 43χρονο τον οποίο προσδιόρισαν σαν το «πρότυπο του φυσιολάτρη» και ο οποίος συμμετείχε σε δενδροφυτεύσεις.

Μάλιστα για τις ενέργειές του αυτές έχουν δώσει σχετικές καταθέσεις και προϊστάμενοι δασαρχείων που ήξεραν την δραστηριότητά του. Ο 43χρονος έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν δύο πυροσβέστες, μέλη πληρώματος οχήματος που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι και οι οποίοι είχαν δει τις προσπάθειές του να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει δεκτό μέχρι τώρα…

 

 

 

 

Πηγή: In.gr

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *