Breaking News
ΟΙ ΠΡEΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦAΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚHΣ ΜΕΙΟΝOΤΗΤΑΣ»
ΤΡIΑ ΠΟΛYΤΙΜΑ «ΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ EΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΟΥ ΠAΣΧΑ
ΕΝΟΧΛΗΣΕ. ΓΙΝΕ ΑΡΙΣΤΟΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ «ΕΞΟΔΟΣ»- ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟYΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΕΒΔΟΜAΔΑΣ
ΕΠΙΤAΦΙΟΙ-ΚΕΙΜHΛΙΑ ΣΤΟ ΚAΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝIΝΩΝ
Η ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟ 2Ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΑΙΜΠΛΙΓΚΕΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΝΤΟΥ
ΠΑΣΧΑ 2019: ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο ΜΑΚΡΟΝ
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, AΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ S400
Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠ. ΜΕΝEΝΤΕΖ: ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΘΑΣΟ ΚΑΙ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ
ΡΕΝΕ ΖΙΡΑΡ: ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΓΕΛΟYΝ ΜEΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΑΓΟ» ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ… ΜΕΤΡΑ ΑΠO ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ
ΟΗΕ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΊΣΗ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βουκουρέστι επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Βενεζουέλας και στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδας κρατών που θα αναλάβει να διαχειριστεί τον πολιτικό διάλογο στη Βενεζουέλα.

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για μας είναι να μπορέσει ο ίδιος ο λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του με έναν τρόπο που θα είναι ταυτόχρονα δημοκρατικός και ειρηνικός. Θα επανενώσει μια πολύ πολωμένη κοινωνία, ένα πολύ πολωμενό πολιτικό σύστημα και δεν θα αφήσει κανέναν κίνδυνο για κλιμάκωση της έντασης, κανέναν κίνδυνο για μια προοπτική που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, μία προοπτική εμφυλίου πολέμου. Για αυτό το λόγο, για να υπάρξει συστηματική προετοιμασία για δημοκρατικές εκλογές και ουσιαστικός διάλογος ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις και να μπορέσει να εκφραστεί ελεύθερα ο λαός της Βενεζουέλας, από την αρχή η χώρα μας είχε προτείνει να δημιουργηθεί μία ομάδα κρατών η οποία θα αναλάμβανε το ρόλο του πολιτικού διαλόγου. Σήμερα αποφασίστηκε η συγκρότηση αυτής της ομάδας κρατών στην οποία συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία αλλά και η Γαλλία και η Γερμανία. Προσκλήθηκαν και δέχτηκαν η Βολιβία και ο Ισημερινός, περιμένουμε απαντήσεις και από άλλες χώρες όπως είναι το Μεξικό ενώ έχουν απευθυνθεί προσκλήσεις και φαίνεται ότι θα ανταποκριθούν και χώρες που έχουν ίδια πολιτική προσέγγισης ίδια με τη δική μας, πολιτική διαλόγου και ειρήνης, όπως είναι η Ελβετία, η Νορβηγία ακόμα και η Αγία Έδρα το Βατικανό. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το ουσιώδες, να λειτουργήσει η δημοκρατία, οι εκλογές να είναι ουσιαστικές και αυτό το εξασφαλίσαμε με τρόπο μάλιστα που ανταποκρίνεται στις αρχές της ΕΕ, την προστασία όχι μόνο των πολιτικών ελευθεριών άλλα και του κράτους δικαίου. Και νομίζω είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θα ήθελαν να δοθούν πολιτικές ή μικροπολιτικές απαντήσεις και νομίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνονται με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο οι ελευθερίες του λαού της Βενεζουέλας. Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν λύση στα θέματα δημοκρατίας στη χώρα τους. Δεν υπάρχουν σωτήρες απέξω. Όπως λέει ο Έλληνας λογοτέχνης «η σωτηρία είναι επικερδής επιχείρηση μόνο για τον σωτήρα», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, ονόματι Γκίμνιχ, διαρκεί δύο ημέρες και στο φετινό προεδρεύει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Πηγή: Gr.euronews.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!