ΔΙΕΘΝΗ
Ο «ΑΣΘΕΝHΣ 31» ΠΟΥ ΚOΛΛΗΣΕ ΠAΝΩ ΑΠO 1.000 AΤΟΜΑ ΣΤΗ ΝOΤΙΑ ΚΟΡEΑ

Η ιστορία του «Ασθενή 31», μια γυναίκας με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, δέν έχει προηγούμενο. Η Νότια Κορέα είναι μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό. Και ενώ στην αρχή φάνηκε να τον αναχαιτίζει και να περιορίζει τα κρούσματα στα 30, ακολούθησε μια τρομακτική […]

Η ιστορία του «Ασθενή 31», μια γυναίκας μεκορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, δέν έχει προηγούμενο.

Η Νότια Κορέα είναι μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό. Και ενώ στην αρχή φάνηκε να τον αναχαιτίζει και να περιορίζει τα κρούσματα στα 30, ακολούθησε μια τρομακτική αύξηση. Ήταν η στιγμή που εμφανίστηκε η «ασθενής 31». Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 29 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 4 χιλ. έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Πρόκειται για μία γυναίκα εξήντα ενός ετών η οποία ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου και επισκέφτηκε τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες στην πόλη Νταεγκού στη Νότια Κορέα, προτού διαγνωστεί με κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η γυναίκα δεν πήγε να εξεταστεί αμέσως για κορωνοϊό καθώς δεν το θεώρησε απαραίτητο διότι δεν ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σκέφτηκε απλά πως είχε αρπάξει την εποχιακή γρίπη.

 

Μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα από τη στιγμή που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα -που η ίδια θεώρησε αθώα-, μόνο κατά τις επισκέψεις της στην εκκλησία ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 1.000 πολίτες.

Το περιστατικό με την εκκλησία έχει γίνει ακόμα και meme στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να διαδίδουν online θεωρίες συνωμοσίας κατηγορώντας τους συντηρητικούς ηγέτες της εκκλησίας ότι σκοπίμως διαδίδουν τον ιό για να υπονομεύσουν τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Προέδρου Moon πριν από τις γενικές εκλογές του Απριλίου 2020.

Η ασθενής 31 ήταν μέλος της εκκλησίας και ο οργανισμός κατηγορήθηκε ότι δεν συνεργάστηκε με τις αρχές στο ξέσπασμα. Σε μια επίσημη δήλωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ, η εκκλησία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι δεν συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για να αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19.

«Διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν σκοπεύαμε να καθυστερήσουμε τον κατάλογο με τα άτομα που ήταν μέσα στην εκκλησία, αλλά είναι αλήθεια ότι η παροχή μιας τέτοιας λίστας δεν ήταν εύκολη απόφαση για την Εκκλησία», αναφέρει η δήλωση.

 

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά της εκκλησίας, κατηγορώντας την για δολοφονία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η «Ασθενής 31» εισήλθε πρώτη φορά σε κινεζικό νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου λόγω πονοκεφάλων, έχοντας εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια μέρα πριν. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, τότε δεν είχε πυρετό, βήχα ή αναπνευστικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα.

Την τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο ανέβασε πυρετό και οι γιατροί της έκαναν το τεστ της εποχιακής γρίπης, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό. Κανείς ακόμα δεν είχε υποπτευθεί καν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η γυναίκα είχε ήδη μολύνει τόσο κόσμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου έφυγε από το νοσοκομείο για δύο ώρες για να «δώσει το παρών» στην πρωινή λειτουργία γειτονικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στις 15 Φεβρουαρίου βγήκε ξανά για να γευματίσει με φιλικό της πρόσωπο σε κάποιο ξενοδοχείο στην ανατολική μεριά της πόλης και μια μέρα μετά πήγε ξανά στην εκκλησία.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι ασθενείς να βγαίνουν από τα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους ή να συναντούν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και να επιστρέφουν λίγο αργότερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που νοσηλευόμενοι έχουν θεαθεί να κυκλοφορούν εκτός με τις νοσοκομειακές τους ρόμπες και τους ορούς στα χέρια.

Τελικά, η «Ασθενής 31» διαγνώσθηκε με Covid-19 στις 17 Φεβρουαρίου, 10 ολόκληρες μέρες μετά την πρώτη της επίσκεψη στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε σημαντικά και οι εξετάσεις της «πρόδωσαν» σημάδια πνευμονίας. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η 61χρονη είχε κολλήσει πάνω από 1000 άτομα. Είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση παγκοσμίως που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των επιστημόνων ότι στην περίπτωση του κορωνοϊού ένα λάθος αρκεί για να γονατίσει συμβεί το μοιραίο και να γονατίσει το σύστημα υγείας μιας χώρας.

«Πριν από τον ασθενή 31, οι στρατηγικές μας για τη συγκράτηση του ιού λειτουργούσαν, αλλά μετά από μολύνσεις αμέτρητων ατόμων από τον ασθενή 31, έγινε πολύ δύσκολος ο έλεγχος» δήλωσαν οι αρχές της χώρας.

 

 

Πηγή: Newmoney.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *