ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ”ΚΑΚΟΥ”: ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ DEAL

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Πεκίνο, İsmail Hakkı Musa, επισκέφθηκε τη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα κορυφαία οικονομικά κέντρα, και συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους και Τούρκους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στην Πρεσβεία του Πεκίνου, ο Πρέσβης Musa, κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Gong Cing και συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με την πόλη της Σαγκάης στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Κίνα, ο Μούσα δήλωσε ότι υποστηρίζουν τις τουρκικές εταιρείες να ριζώσουν στη Σαγκάη, το κέντρο της κινεζικής οικονομίας, και να συμβάλουν στην τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ο Μούσα τόνισε ότι η Τουρκία θα χαιρετίσει επίσης τις επενδύσεις των κινεζικών εταιρειών και θα παράσχει ουσιαστικά τις κατάλληλες συνθήκες για αυτό.

Σημειώνοντας ότι ελπίζουν να αυξήσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του τουρκικού και του κινεζικού λαού, ο Μούσα κάλεσε τους Κινέζους τουρίστες να ταξιδέψουν στην Τουρκία και να δουν τις ομορφιές της.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης Γκονγκ τόνισε επίσης ότι η Τουρκία και η Κίνα έχουν μακρά ιστορία, παρόλο που υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, και δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη και η Σαγκάη είναι αδελφές πόλεις εδώ και 30 χρόνια και ότι υπάρχει ένα εκτεταμένο και παραγωγικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και συνεργασίας. δημιουργήθηκε αυτή την περίοδο.

Εκφράζοντας ότι καλωσορίζουν τουρκικές εταιρείες να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας που πραγματοποιείται στη Σαγκάη και να κάνουν επενδύσεις στην πόλη, ο Γκονγκ επεσήμανε ότι ενθαρρύνουν τις κινεζικές εταιρείες στη Σαγκάη να επενδύσουν στην Τουρκία.

Ο Γκονγκ σημείωσε ότι ελπίζουν ότι η πολιτιστική αλληλεπίδραση και η τουριστική ανάπτυξη μεταξύ της Τουρκίας, η οποία έχει βαθιά ριζωμένη ιστορία, και της Σαγκάης, μιας πόλης όπου συναντώνται οι κινεζικές και δυτικές κουλτούρες, θα συμβάλουν περαιτέρω στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Σαγκάη Hüseyin Emre Engin.

Κατά την επίσκεψή του, ο Πρέσβης Musa συναντήθηκε επίσης με Τούρκους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σαγκάη και τις γύρω περιοχές και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ Τουρκίας και Κίνας

Πηγή: Directus.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *