Breaking News
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ !
Το φιλοσοφικό θέατρο Θεοδόσης Πελεγρίνης
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ – ΑΡΑΓΤΣΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΟ SKROUTZ LAST MILE – Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΥΠΟΠΤΑ EMAIL Η SMS
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (WEBINAR) ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ – ΚΕΔΙΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΜΠΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ “ΗΡΕΜΩΝ ΝΕΡΩΝ”
ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΡΑ 1.4 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – 1.8 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ Η ΘΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ” – ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ
EDITORIAL
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ !

Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος,
στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ !

Τον σεπτό Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επισκέφθηκε ο Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας και Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Αβραμόπουλος, προκειμέ-νου να λάβει την ευλογία του και να συζητήσουν συνάμα, για τα πολιτισμικά δρώμενα του μεγάλου λιμένος της Ελλάδος του Πειραιώς, που προβάδισε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τους εθνεγερτικούς αγώνες της ελευθερίας, αλλά και για το πολυεπίπεδο πολιτισμικό και παιδαγωγικό έργο, στο οποίο έχει αποδυθεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Ο Πάνος Αβραμόπουλος συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας με τον ευλαβή Επίσκοπο Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, αλλά και με την πνευματική του καθοδήγηση, πολλώ μάλλον που έχουν κοινή αναφορά την αγαπημένη τους Κυψέλη. Δοθέντος ότι ο κος Σερα-φείμ μεγάλωσε στην Κυψέλη – το πατρικό του απέναντι από τον Άγιο Δημήτριο στην οδό Κυψέλης – μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον πνευματικής ευκρασίας, με τον πατέρα του αοίδιμο Βασίλη Μετζελόπουλο, διακεκριμένο δικηγόρο και καθηγητή της Εγκληματο-λογίας και νουνό του, τον επιφανή νομικό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινό-πουλο – όπως και ο Πάνος Αβραμόπουλος, που ανδρώθηκε στην βασίλισσα Κυψέλη.

Παράλληλα με την ευλογία που έλαβε από τον κο Σεραφείμ, συζήτησαν διεξοδικά για την μακραίωνη πολιτισμική πορεία του Πειραιά, που ανέδειξε πελώρια αναστήματα στην ελληνική γραμματολογία και την πολιτισμική μας σκηνή, όπως τους : Αιμίλιο Βεάκη, Μαρία Κάλλας, Ευάγγελο Παπανούτσο, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Δέσπω Διαμαντίδου, Θανάση Βέγ-γο, Γιάννη Τσαρούχη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Παπαϊωάννου, Αλέξανδρο Πάλλη, Εμμα-νουήλ Κριαρά κ.α. Αλλά και για το πολυμερές πολιτισμικό και παιδαγωγικό έργο που παραγάγει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κος Σεραφείμ – μιας και πέρα από την σιδηρά ακαδημαϊκή του πανοπλία, ως νομικός και Διδάκτορας της Θεολογίας – έχει καταστήσει την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, έναν μοναδικό κόμβο πολιτισμού και παιδείας, θεσπίζοντας και λειτουργώντας άοκνα, το «Μουσικό Αναλόγιο», το Ωδείο, το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας, τα εκπαιδευτήρια Γυμνάσιο και Λύκειο της Μητροπόλεως Πειραιώς, το πολυδύ-ναμο πολιτισμικό περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία» και άλλα ακόμα αντίστοιχα πνευματικά εγχειρήματα.

Ο Πάνος Αβραμόπουλος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, για τις ολόκαρδες ευχές του και την ηθική του φιλότητα και αντευχήθηκε η άχραντος Παναγία, να σκέπει τον άξιο ιεράρχη, στο νοηματισμένο από τις αξίες του ουμανισμού και του ελληνι-κού πολιτισμού, εμπνευσμένο και πολυεδρικό έργο του.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
M.Sc Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 23-9-26

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *