ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: EΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Ο Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα σήμερα την μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της πόλης. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει μερικώς την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας και εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα σήμερα την μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη.

Αλλά η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων του Μπαχμούτ και διεκδικούν τμήμα των υψωμάτων που δεσπόζουν πάνω από την πόλη.

«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει την μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό. Επομένως ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», έγραψε η ίδια στην εφαρμογή Telegram.

Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εκαταστάσεις και τις υποδομές στο Μπαχμούτ καθώς και έναν ιδιωτικό τομέα της πόλης.

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *