ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Ομάδα ανθρώπων συνέλαβε προχθές Κυριακή 30/01/2022  η ουκρανική αστυνομία, που φέρεται να προετοίμαζε μαζικές ταραχές στο Κίεβο και άλλες πόλεις, προκειμένου να προκαλέσει αστάθεια, εν μέσω αύξησης των εντάσεων με τη γειτονική Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες έχουν πει πως η Ρωσία θα μπορούσε να ετοιμάζει μια νέα εισβολή στο ουκρανικό έδαφος αφού συγκέντρωσε 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα και η Ουκρανία έχει πει πως η Ρωσία προσπαθεί να την εκφοβίσει και να την αποσταθεροποιήσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκιι δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά πως περίπου 5.000 άνθρωποι υποτίθεται ότι θα συμμετείχαν σε ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πέντε πόλεις στη βόρεια και ανατολική Ουκρανία.

“Η ενέργεια αυτή, η οποία ήταν προσχεδιασμένη, είχε αρχικά σκοπό βίαιες ενέργειες και την οργάνωση ταραχών και δεν είχε καμία σχέση με ειρηνικές διαδηλώσεις”, είπε. “Είχε σκοπό ακριβώς να αναδεύσει και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία”, είπε.

Ο υπουργός δεν είπε πόσοι συνελήφθησαν ούτε ποιος ήταν πίσω από τη σχεδιαζόμενη αναταραχή.

Η Ρωσία, η οποία κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει αρνηθεί κατ΄επανάληψη ότι σχεδιάζει να εισβάλει και πάλι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *