ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 17 ΝΕΚΡΟΙ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν νωρίς την Παρασκευή μια πολυκατοικία εννέα ορόφων και ένα θέρετρο κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρης Θάλασσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Ο πρώτος πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην πόλη Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, σκοτώνοντας 14 άτομα. Τραυμάτισε επίσης 30 άτομα και προκάλεσε πυρκαγιά σε προσκείμενο κτίριο καταστήματος. Η επίθεσεη σημειώθηκε περίπου στη 1:00 π.μ. (22:00 GMT Πέμπτη), ανέφερε το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, Σέρχι Μπράτσουκ, δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης καθώς κάποιοι άνθρωποι παρέμειναν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια μετά την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου. Σύμφωνα με τον πρατσούκ, ο πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού.

Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε θέρετρο στην περιοχή, σκοτώνοντας τρία άτομα- ανάμεσά τους ένα παιδί- και τραματίζοντας ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Ο πύραυλος έπληξε ένα τριώροφο και ένα τετραώροφο κτίριο ενός κέντρου αναψυχής, ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *