ΕΛΛΑΔΑ
ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

«Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία. Σημείωσε ότι οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα. Ποια είναι δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή εν όψει Χριστουγέννων.

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με την τμηματική άρση των περιοριστικών μέτρων, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο. Στα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι η λειτουργία της αγοράς και των εκκλησιών, αλλά και το πλαίσιο των μετακινήσεων τις γιορτινές ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα από κυβερνητικά στελέχη στην περίπτωση που τελικά λειτουργήσει το λιανεμπόριο θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα μαγαζιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι πι αποφάσεις είναι ίδιες με του Απριλίου, το lockdown είναι αυστηρό ήδη, και πρόσθεσε: «Το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται»

Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως όσον αφορά τα επόμενα βήματα, «Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε.»

Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, ενώ είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει, ξεκαθάρισε.

Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει ούτως ή άλλως σταδιακά και με πολλή προσοχή, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν δραστηριότητες, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα σχολεία κλπ.

Τα SMS δεν πρόκειται να καταργηθούν, ενώ από τις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν το προβάδισμα να ανοίξουν είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *