Breaking News
ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 5G ΚΑΙ “ΣΥΖΕΥΞΙΣ II”
11 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
COVID 19: ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025;
ΚΟΜΙΣΙOΝ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡAΦΟΙ ΘΑ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟYΝ ΝΑ ΑΣΚΟYΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜA ΤΟΥΣ ΕΛΕYΘΕΡΑ
ΛΙΒYΗ: ΤΟΥΡΚΙΚO ΦΟΡΤΗΓO ΠΛΟIΟ ΑΝΑΧΑΙΤIΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝHΘΗΚΕ ΑΠO ΓΕΡΜΑΝΙΚH ΦΡΕΓAΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΦΓΑΝΙΣΤAΝ: ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΑΠΟ 26.000 ΠΑΙΔΙA ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΩΣ ΤΟ 2019
ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΔΟΛΙΒΥΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΘΡHΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣEΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΘΟΔΩΡH ΠΟΥ ΠEΘΑΝΕ ΑΠO ΚΟΡΟΝΟΪO
ΜAΝΗ: ΣΚOΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑIΚΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤA ΣΤΗ 19ΧΡΟΝΗ ΚOΡΗ ΤΟΥΣ – ΣΟΚAΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜEΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟY
ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;
ΣΦΟΔΡEΣ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΙΣ ΑΠO ΒΕΡΟΛIΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞEΛΛΕΣ ΚΑΤA ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡIΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝIΑΣ ΛOΓΩ ΒEΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜO ΤΗΣ ΕΕ
ΜΕΤA ΤΗ ΣΦΑΓH ΣΤΑ ΚΑΜIΝΙΑ, AΡΠΑΞΑΝ ΑΝHΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΙAΣΟΥΝ ΚΑΙ EΚΑΝΑΝ ΠAΡΤΙ!
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ 7Η(!) ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΝΑ, ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ‘ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ’ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ BARCODE-«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!
ΠΑΡΤΙ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ‘ΚΑΨΟΥΡΗ’ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΑ 5,8 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΗΠΑ: Ο ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΠΑ: ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΤ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ JA START UP 2020

Οι επιχειρηματικές ψηφιακές ιδέες των ομάδων Dr. IV, MamaBear και Crowdy, από φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκαν στον virtual & live φοιτητικό διαγωνισμό JA Start Up 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου, κερδίζοντας τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ είχε συνολικά οκτώ ομάδες στον τελικό.

Στον Junior Achievement Start Up 2020, ο οποίος διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece)», οι φοιτητές του Τμήματος, συνεχίζοντας μία παράδοση συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας από το πρώτο έτος ίδρυσης του θεσμού (2015), διακρίθηκαν ανάμεσα σε 68 ομάδες και 370 φοιτητές από 16 ελληνικά Πανεπιστήμια. Συμμετείχαν με τις καινοτόμες ψηφιακές ιδέες τους, που ανέπτυξαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», είχαν την υποστήριξη του καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, του Δρ. Σταύρου Λουνή και του υποψηφίου διδάκτορα Στράτου Μπαλούτσου κι αξιολογήθηκαν από ξειδικευμένα στελέχη της τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Πιο αναλυτικά, βραβεύτηκαν οι ομάδες:

 

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, στην ομάδα Dr. IV και τους Βούγια Ιωάννη, Γεωργούλη Χριστιάννα και Φάρο Αντώνη. Το Dr.IV είναι ένα ευφυές ευέλικτο και αυτόματο σύστημα διαχείρισης ορών σε μονάδες υγείας, όπως νοσοκομεία και κλινικές, με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things και μίας Mobile εφαρμογής. Όραμα της Dr. IV είναι να προσφέρει ένα σύστημα το οποίο βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου τις μονάδες που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους), που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του Covid-19, και μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών.

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε, από τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, στην ομάδα MamaBear, με τους Κακουλάκη Μαρίνα, Μπαμπέτα Κωνσταντίνο, Σπέρτου Χρυσή και Τέγου Στεφανία Μαρία. Το MamaBear είναι ένα έξυπνο λούτρινο αρκουδάκι, που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για οργανισμούς, όπως κλινικές και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αποτελεί συντροφιά και παρέα για το μωρό, ενώ βοηθάει στη ψυχική υγεία και συναισθηματική ανάπτυξή του. Μέσω της τεχνολογίας IoT επιτρέπει στους γονείς και στους υπεύθυνους να ηχογραφούν μέσω της εφαρμογής του μηνύματα και τα αναπαράγει όταν το μωρό κλαίει ή γελάει. Ταυτόχρονα προσφέρει real-time ενημέρωση για την κατάστασή του.


 

Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε, από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στην ομάδα Crowdy, με τους Ανδριοπούλου Μαρία, Κουτσοθανάση Χαρίκλεια, Μόσχου Σοφία και Χωριανοπούλου Αικατερίνη. Η εφαρμογή είναι μια ολοκληρωμένη έξυπνη λύση εντοπισμού κι αποφυγής του συνωστισμού, ιδιαίτερη σημαντική λόγω της πανδημίας, στηριζόμενη σε τεχνολογίες IoT. Αποτελείται από ένα mobile app για τους πολίτες και μια συνδρομητική πλατφόρμα για τους οργανισμούς/επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, ο χρήστης θα βλέπει το πλήθος ατόμων σε λεωφορεία, σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, σε καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου. Επιπλέον, θα ενημερώνεται για τον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης, ώστε να διαχειριστεί τον χρόνο του, αποφεύγοντας τον συνωστισμό. 

Με αφορμή τις διακρίσεις των φοιτητών, ο καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης υπογράμμισε πως «στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δεξιότητες της καινοτόμου δημιουργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω της εμπλοκής των φοιτητών μας στην υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες όπως IoT, Mobile, Big Data κλπ. Η εμπλοκή των φοιτητών μας σε διαγωνιστικές διαδικασίες τους δίνει την δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στο πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου».

Το «JA Start Up» είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών.

Η νικήτρια ομάδα Dr. IV θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 17ο πανευρωπαϊκό virtual & live τελικό διαγωνισμό του JA Europe «JA Europe Enterprise Challenge 2020», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24-26 Ιουνίου.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *