ΕΛΛΑΔΑ
ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΣ ΚΡΙΘHΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο αντιμετώπιζε κατηγορίες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και αναφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων.

 

 

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή. Κατά την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας από το ακροατήριο, όπως «αίσχος» και «πουλημένοι».

Σημειώνεται ότι στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Αμβρόσιου, ο Γιώργος Μπέσκος, προανήγγειλε ότι «θα υποβάλουμε αναίρεση κατά της απόφασης, προκειμένου τον τελικό λόγο να τον έχει ο Άρειος Πάγος». 

Από την πλευρά της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε ότι «είναι μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, η οποία βάζει όριο, όχι τον ρατσιστικό λόγο γενικώς από οποιονδήποτε κι αν εκφέρεται, αλλά βάζει όριο στον ιδιαίτερα εμπρηστικό λόγο όταν εκφέρεται από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απήχηση και επιρροή στον κόσμο και όταν ο λόγος αυτός θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του προσώπου». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *