ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΦΑΕΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ο  Δρ. Παναγιώτης Σφαέλος, Γενικος Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της AEJ μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ στην παροχή ακριβών πληροφοριών και την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων.

Όπως τόνισε, η προπαγάνδα και η σκόπιμη παραπληροφόρηση αποτελούν όπλα ενός υβριδικού πολέμου. Ανέλυσε τις τεχνικές της προπαγάνδας που χρησιμοποιεί η Ρωσία και τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να υπηρετούν την αλήθεια. Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης, ειδικά σε συνθήκες πολέμου, είναι να διεξάγουν έρευνα με κριτική και ενδελεχή έλεγχο, καθώς αυτές οι αποφάσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις λεπτές ισορροπίες των διεθνών σχέσεων. Οι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να παρέχουν πληροφορίες που βοηθούν το κοινό να κατανοήσει τι συμβαίνει και να ασχοληθεί με όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της κάθε είδησης, προκειμένου να αποφευχθούν οι ψευδείς ειδήσεις. Τα νέα πρέπει να επαληθεύονται και να διασταυρώνονται για να ενημερώνεται ο κόσμος με ακρίβεια και αντικειμενικότητα.

Δείτε την ομιλία εδω:

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων βράβευσε τον Παναγιώτη Σφαέλο για την προσφορά του στο έργο της ΕΕΔΑΔ.

 

 

Μετά το πέρας του συνεδρίου, ο Παναγιώτης Σφαέλος έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Αριστέα Κοντόζογλου, μέλος ΕΕΔΑΔ:

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *