ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συμμετείχε, την Πέμπτη χτές, 17 Ιουνίου 2021, στην 4η διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των προγραμματισμένων δράσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Την εκδήλωση, παρακολούθησε, αυτή τη φορά, το προσωπικό και οι γονείς των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα και Βέροια.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε μία σειρά δράσεων που σκοπό είχαν την ενημέρωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, του πολυτιμότερου οπλικού μας συστήματος, του προσωπικού μας. Κάνουμε πραγματικότητα και το δείχνουμε με τη στάση μας αυτό που πάντα λέμε για τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη μας. Στοχεύοντας στο μέλλον της Πατρίδας μας, τα παιδιά μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου δράσεων. Από τον Σεπτέμβριο και εφόσον η υγειονομική κρίση ξεπεραστεί, θα προγραμματιστούν ενημερώσεις με φυσική παρουσία στους χώρους των Βρεφονηπιακών Σταθμών».

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ομιλία η συντονίστρια της εκστρατείας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη, προβάλλοντας και οπτικοακουστικό υλικό βάσει προδιαγραφών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τέλος, τον λόγο πήρε η Αστυνόμος Α΄ Ελεάνα Γιαννάκου, Αναπληρωτής Τμηματάρχης του Τμήματος Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Παρών ήταν και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Πηγή: Mod.mil.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *