Breaking News
Η WALL STREET JOURNAL ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ, ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ NATO; ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ – ΕΞΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΖΟΦΣΤΑΛ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ
«ΝΑΙ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
GAZPROM: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ TURKSTAT ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ Η ΓΕΝΙΑ Ζ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΕΥΡΩΠΗ
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ «ΜΑΥΡΟ» ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Στη σκιά της πανδημίας γιορτάζει η Γηραιά Ήπειρος την παραμονή Πρωτοχρονιάς – Επιβλήθηκαν μέτρα και περιορισμοί

Το ισχυρό κύμα που σήκωσε η μετάλλαξη Omicron δεν λέει να κοπάσει. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας με τα πιο υψηλά ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

Ξεκινώντας από τη Γαλλία, για τρίτη συναπτή ημέρα οι λοιμώξεις ξεπέρασαν τις 200.000. Ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα, το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων με 232.200 νέες μολύνσεις, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται να γιορτάσει σε πιο «ήσυχους ρυθμούς» την έλευση του νέου έτους, καθώς ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις με επιδείξεις πυροτεχνημάτων και οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να φοράνε μάσκες.

Οι νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες ξεπερνούν τις 200.000 για τρίτη συναπτή ημέρα, με τη Γαλλία να αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, καθώς το κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Omicron σαρώνει την Ευρώπη.

Ακόμη ένα μαύρο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων καταγράφηκε στη Γηραιά Αλβιόνα, όπου το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα έφτασαν τα 189.846.

Σε αρνητικά υψηλά επίπεδα και ο αριθμός νεκρών καθώς καταγράφηκαν 203 θάνατοι.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν στη Βρετανία 189.213 μολύνσεις και 332 θάνατοι.

Η εκθετική αύξηση περιστατικών κορωνοϊού επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός λοιμώξεων ήταν 122.186 και θανάτων 137.

Υπολογίζεται ότι 2,3 εκατ. κόσμου στη Βρετανία μολύνθηκαν από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, αύξηση κατά 1,4 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 144.243 κρούσματα κορωνοϊού και 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.224.025 διαγνωστικά τεστ, το 11,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, η παραλλαγή «Δέλτα», στις 20 Δεκεμβρίου ανιχνεύθηκε στο 79% του συνόλου των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η παραλλαγή «Όμικρον», την ίδια ημέρα δεν ξεπερνούσε το 21%, αλλά συνέχιζε να εξαπλώνεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

Στην φάση αυτή, οι τέσσερις ιταλικές περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσες την Περούτζια, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και το Τορίνο.

Πάντως και η Πορτογαλία κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ 30.829 μολύνσεων κορωνοϊού από 28.659 χθες, με την παραλλαγή Ομικρον, που εξαπλώνεται ραγδαία, να αποτελεί το 83% όλων των νέων μολύνσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η υγειονομική αρχή DGS κατέγραψε 18 θανάτους από COVID-19, από 16 χθες, Πέμπτη, έναντι 300 και πλέον θανάτων την ημέρα στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η Πορτογαλία είχε μόλις αρχίσει την εμβολιαστική εκστρατεία.

Ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρέμεινε σταθερός στους 145, επίσης πολύ πιο κάτω από τους 900 στις αρχές του 2021. Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 στον κόσμο, με περίπου 87% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

31/12/2021, 22:15

 

 

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *