Breaking News
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
GAULT & MILLAU HELLAS 2020: Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΣΕ ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
H ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΦΑΟΥΤΣΙ: ΣΥΣΤΗΝΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΕΡΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ
ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗ: ΤΡΟΧΑIΟ ΜΕ ΕΠΤA ΝΕΚΡΟYΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤIΑ ΟΔO
ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ ΓΙΑ EΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤO
ΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ
ΑΝΤΙΠΡOΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ: OΣΟ Ο ΔΕIΚΤΗΣ R ΕIΝΑΙ ΣΤΟ 1 Η ΕΠΙΔΗΜIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒHΣΕΙ
ΟΜAΔΑ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΑΝΑΧΩΡΕI ΓΙΑ ΛIΒΑΝΟ
Η ΠΑΝΔΗΜIΑ ΤΟΥ 1918 ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΛΕΥΘΕΡIΑ
ΕΚΡHΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤO: ΠAΝΩ ΑΠO 100 ΝΕΚΡΟI, 4.000 ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ – ΑΝΑΤΙΝAΧΘΗΚΑΝ 2.750 ΤOΝΟΙ ΝΙΤΡΙΚΟY ΑΜΜΩΝIΟΥ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ – ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: “Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΝΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ”
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΩΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ”
ΤΟΥΡΚΙΑ: Η “ΜΠΛΟΦΑ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΟΙ ΤΟYΡΚΟΙ ΓΝΩΡIΖΟΥΝ OΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚA ΜΜΕ ΕIΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠH ΣΤΗΝ ΥΙΟΘEΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓAΝΔΑΣ ΤΟΥΣ

Του Πέτρου Ούτση*

Ανακοίνωση αναγκάστηκε να βγάλει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προπαγάνδα των Τούρκων που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ώρες για αγορά drones από την Τουρκία.

Η είδηση αυτή, όπως συνήθως, αναπαράχθηκε άμεσα από το σύνολο των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων δημιουργώντας, και πάλι, μια αρνητική τάση για την χώρα και την κυβέρνηση. Το χειρότερο όμως είναι ότι παρότι κυκλοφόρησαν διαψεύσεις, το διαδίκτυο εξακολούθησε να διακινεί την είδηση.

Όμως μια ημέρα πριν, τα Ελληνικά ΜΜΕ (ιστοσελίδες) , και πάλι (!), προχώρησαν στην αναπαραγωγή προπαγάνδας της Τουρκίας και αφορούσε άσκηση του Τουρκικού Ναυτικού με την Ομάδα Μάχης του Αιζενχάουερ. Οι ιστοσελίδες τοποθέτησαν τίτλους όπως “μας πούλησαν οι Αμερικανοί” και αμέσως απαξιώθηκε η σημαντική και με διπλωματικές προεκτάσεις, άσκηση του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου και των μονάδων του, με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και αεροπορία.

Ήταν τόσο σημαντική η άσκηση των Ελληνικών και Αμερικανικών δυνάμεων στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, που αμέσως έγινε retweet από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, από την Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης/Αφρικής, ενώ υπήρχε αρθρογραφία με δηλώσεις Διοικητών σκαφών της ομάδας μάχης.

Οι Τούρκοι την ίδια ώρα, μέσω του Πρακτορείου Anadolu ανέφεραν ότι η άσκηση μεταξύ του Αμερικανικού και Ελληνικού ναυτικού, δεν υφίστατο.

Την επόμενη ημέρα, η Τουρκία παρουσίασε φωτογραφία της φρεγάτας kemalreis με Αμερικανικό πλοίο και έκανε αναφορά για άσκηση με την Ομάδα Μάχης του Αιζενζχάουερ. Ουσιαστικά επρόκειτο όμως για μια ολιγόωρη συνεκπαίδευση των δύο πλοίων σε διαδικασίες επικοινωνίας. Ήταν τόσο ασήμαντη που η Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης/Αφρικής, δεν έκανε σχετικό tweet. Μετά από πιέσεις της Τουρκίας, έγινε tweet και αυτό με την φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο λογαριασμός του τουρκικού υπουργείου αμύνης.

Στην Ελλάδα όμως όλα αυτά δεν είχαν καμία απολύτως σημασία. Οι ιστοσελίδες έβαλαν τους τίτλους που ήθελαν για τα κλικ, μειώνοντας όπως προαναφέρθηκε την αξία της άσκησης Ελλήνων και Αμερικανών

Στο Viadiplomacy έχει γίνει αρκετές φορές αναφορά για την τρόπο που αντιμετωπίζεται η προπαγάνδα των Τούρκων από τα Ελληνικά ΜΜΕ και ειδικά από τις ιστοσελίδες.

Παρακάτω θα βρείτε την σχετική αρθρογραφία

Αναπαράγουμε την Yeni Safak σαν να είναι το BBCΤο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019, και σημείωνε σχετικά «εδώ να πούμε ότι η Yeni Safak είναι μια εφημερίδα όπου στα πρωτοσέλιδα της έχουμε δει τους πυραύλους Bora να φτάνουν σχεδόν μέχρι τον Θεσσαλικό κάμπο, οι πιλότοι της να φαντάζουν σαν τους ήρωες της Marvel, ενώ την μια στιγμή που οι Ρώσοι “σαν φίλοι ήρθανε” την επόμενη έχουν στόχο να διαλύσουν την Τουρκία.»

Μην ψάχνετε εχθρούς, τα καταφέρνουμε μια χαρά και μόνοι μαςΤο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 και σημείωνε σχετικά «οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε, οι λέξεις, προδότες κλπ, πουλάνε, αυτό που δεν πουλάει είναι η κοινή λογική και να βάλει ο καθένας από εμάς το μυαλό του να δουλέψει. Και αν η φράση “Μαζί τα φάγαμε” δεν αρέσει γιατί δεν φάγαμε όσο έφαγαν οι άλλοι, η φράση “Μαζί ήμασταν ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας” θα είναι το ίδιο για όλους.»

Σταματήστε να είστε ηττοπαθείς – Η Ελλάδα είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας και πάλιΤο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020 και σημείωνε σχετικά «και τα Ελληνικά ΜΜΕ, όσα τουλάχιστον έχουν την δυνατότητα, θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να λειτουργούν ως κομιστές της ήττας, της απαξίωσης των πολιτικών και κυρίως, της Ελληνικής Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι η γκρίνια φέρνει κλικ και νούμερα, ναι η ηττοπάθεια φέρνει νούμερα (αριθμητικά και άλλα), αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Νέος χάρτης, νέα πρόκληση από την Τουρκία, και;Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2020 και σημείωνε σχετικά «την Δευτέρα βγήκε στην δημοσιότητα ένα ΦΕΚ της Τουρκικής κυβέρνησης το οποίο ανέφερε τι θέλει να κάνει μια Τουρκική εταιρεία. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το Ελληνικό διαδίκτυο πλημμύρισε με τα γνωστά μηνύματα παπαγαλισμού, «κατευνασμός«, «Φιλανδοποίηση» , «κράτος μαριονέτα», και τις γνωστές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.»

Την Στρατιωτική Ισχύ στην χώρα την δίνει ο λαόςΤο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου και σημείωνε σχετικά «αυτό που μένει είναι ο Ελληνικός Λαός να συμπεριφερθεί ώριμα, να μην αναπαράγει και διακινεί ότι πετάνε στο διαδίκτυο «στρατοί» ξένων χωρών στο twitter με Ελληνικά «πατριωτικά» ονόματα. «Στρατοί» που ως στόχο έχουν, μέσα από τον πατριωτισμό που πουλάνε, να απαξιώνουν την χώρα, την διπλωματία ακόμα και τις ένοπλες δυνάμεις»

Αυτό όμως το άρθρο είναι η αποτύπωση της κατάστασης στο διαδίκτυο Πόσο έχει διεισδύσει η Τουρκία στην ακροδεξιά στην Ελλάδα;Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 23 Μαϊου και με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο με την δήθεν εισβολή Τούρκων σε Ελληνικό έδαφος. Σημείωνε το άρθρο «οι ίδιοι λογαριασμοί είναι που έκαναν είδηση την δήθεν πτήση Τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα, οι ίδιοι λογαριασμοί που μίλησαν για εντολή Ακάρ στον Έλληνα υπουργό άμυνας για ματαίωση της άσκησης Καταιγίδα.»   

 

* Ο Πέτρος Ουτσης είναι Συγγραφέας

 

 

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *