ΔΙΕΘΝΗ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕ TOS-1 ΤΟ SEVERODONETSK – ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ» – XΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ – ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΟΓΩ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Ο Β.Ζελένσκι παραδέχτηκε πριν λίγο σε δηλώσεις του την παράδοση 264 μαχητών του Αζόφ και “έστρωσε” τον δρόμο για την ολική παράδοση του Τάγματος στο Azovstal

Παράλληλα, καθαίρεσε για τις ήττες στο Ντονμπάς τον διοικητή των δυνάμεων Άμυνας Εδάφους, Galushkin, και τον αντικατέστησε με τον Tantsyura.

Η αιτία είναι οι απανωτές ήττες στο Ντονμπάς που έχουν προετοιμάσει το έδαφος για την απώλεια ολόκληρης της περιοχής. Τα μέλη πολλών ταγμάτων Άμυνας Εδάφους αρνούνται να πολεμήσουν και κατηγορούν την ηγεσία για προδοσία.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που παραθέτει το WarNews247.

Δήλωση Ζελένσκι: “Δύσκολη η σημερινή ημέρα”

«Δύσκολη μέρα. Όμως αυτή η μέρα, όπως όλες οι άλλες, έχει στόχο την προστασία της χώρας και του λαού μας. Χάρη στις ενέργειες του ουκρανικού στρατού – των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και της διαπραγματευτικής ομάδας, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας.

Θέλω να τονίσω ότι η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς τους Ουκρανούς ήρωες. Αυτή είναι η αρχή μας. Νομίζω ότι κάθε ικανός άνθρωπος θα καταλάβει αυτές τις λέξεις” κατέληξε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar, επιβεβαίωσε ότι 53 βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν από το Azovstal στο Novoazovsk.

Ακόμη 211 άτομα μεταφέρθηκαν στη Yelenovka . Σύνολο 264.

Και οι δύο πόλεις βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ντονέτσκ.

Δείτε εικόνες από την μεταφορά

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ο Ζελένσκι καθαίρεσε τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντικατέστησε τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία.

Αιτία είναι η κατάρρευση του μετώπου του Ντονμπάς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι ο Ζελένσκι διόρισε τον υποστράτηγο Ίχορ Ταντσιούρα προκειμένου να διαδεχθεί τον Γιούριι Χαλούσκιν ως διοικητής των δυνάμεων Άμυνας Εδάφους.

Το υπουργείο ανέφερε πως ο Ταντσιούρα είναι πεπειραμένος αξιωματικός που ήταν προηγουμένως αρχηγός του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ανέφερε πως οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας μεγεθύνθηκαν γρήγορα μετά τη σύστασή τους λίγο πριν από την εισβολή και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

“Η εκρηκτική μεγέθυνση της δομής, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έντονης μάχης, είναι μια τεράστια εμπειρία, (με) λάθη και επιτεύγματα. Υπάρχουν επιτυχίες και, δυστυχώς, απώλειες”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

«Είμαστε στην πλήρη κόλαση»

Εθελοντής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στράφηκε στον Volodymyr Zelensky γονατιστός και δήλωσε στην κάμερα:

«Είμαστε στην πλήρη κόλαση αυτή τη στιγμή. Μην το αφήσετε να γίνει όπως στη Μαριούπολη, ή όπως στο καζάνι του Ιλοβάισκ»,εκλιπαρεί ενθυμούμενος μια από τις πιο ήττες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας το 2014.

«Δεν θα είμαστε αρκετοί για πολύ καιρό, η αεροπορία και το πυροβολικό μας δεν δουλεύουν, η διοίκηση μας έχει πετάξει, δεν έχουμε πυρομαχικά.

Μας χτυπούσαν με Grad και όλμους για μέρες και σήμερα άρχισαν να μας χτυπούν και με BM-27 Uragan, έχουμε πολύ μεγάλες απώλειες», περιγράφει την κατάσταση ο Oυκρανός στρατιώτης.

«Φαίνεται ότι το φινάλε αυτών των ανθρώπων θα είναι το ίδιο με το φινάλε του «Αζόφ» – πολύς θόρυβος στην κάμερα και καμία πραγματική απόπειρα σωτηρίας», σχολιάζουν ρωσικές πηγές.

Το βίντεο του Ουκρανού

Λιώνουν με TOS-1 το Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες, επιθέσεις στο Severodonetsk.

Το πόλη βομβαρδίστηκε από το πυροβολικό και την Αεροπορία. Οι Ρώσοι έκαναν εκτεταμένη χρήση UAV  ORLAN-10 για τα ρωσικά στρατεύματα. Η Ουκρανία ανέφερε ότι ισχυροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε όλο το μήκος του μετώπου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι Ρώσοι εκτός από BM-21 Grad, μετέφεραν και TOS-1. Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις τους για πολύ ακόμη.

Ήδη η τοπική ηγεσία ζητά την άμεση εκκένωση προς Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ αλλά το Κίεβο δεν δίνει έγκριση.

Για να σταματήσουν την επίθεση της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Severodonetsk και του Lysychansk, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις σιδηροδρομικές γέφυρες που είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Οι γέφυρες αυτές συνέδεαν το Rubizhne που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι με το Severodonetsk που πολιορκούν.

Δείτε βίντεο από Severodonetsk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Warnews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *