ΔΙΕΘΝΗ
ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ NORD STREAM 2 ΕΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πιέσουν τη Γερμανία να σταματήσει τον αμφιλεγόμενο υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, ανέφερε το Bloomberg σε έκθεσή του αργά την Τρίτη.

«Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει δέσμευση από τη νέα γερμανική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει το έργο υπό τέτοιες συνθήκες, είπε ένας αξιωματούχο;, ζητώντας να μην κατονομαστεί μιλώντας για εμπιστευτικές συζητήσεις», ανέφεραν οι Alberto Nardelli και Vanessa Dezem του Bloomberg.

Τον περασμένο μήνα, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας δήλωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τη διαδικασία πιστοποίησης για το Nord Stream 2. Η Bundesnetzagentur είπε ότι η κοινοπραξία με έδρα την Ελβετία απαιτεί να σχηματίσει μια εταιρεία σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία για να πληροί περαιτέρω προϋποθέσεις για να αποκτήσει άδεια λειτουργίας.

«Η πιστοποίηση για τη λειτουργία του Nord Stream 2 θα ληφθεί υπόψη μόνο εφόσον ο φορέας εκμετάλλευσης οργανωθεί σε νομική μορφή σύμφωνη με τη γερμανική νομοθεσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το πρακτορείο εξήγησε ότι μια θυγατρική που δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται το γερμανικό τμήμα του αγωγού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να είναι «ανεξάρτητος φορέας μεταφοράς».

Μέχρι να «μεταφερθούν τα κύρια περιουσιακά στοιχεία και οι ανθρώπινοι πόροι στη θυγατρική» και να επαληθευτεί αυτό το βήμα, η διαδικασία πιστοποίησης θα ανασταλεί, ανέφερε η υπηρεσία.

7 Δεκεμβρίου, 2021 23:24

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *