ΕΥΡΩΠΗ
ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

Η NewCo Ferronikeli, η μόνη εταιρεία παραγωγής σιδηρο-νικελίου του Κοσσυφοπεδίου, φέρεται να σταμάτησε την παραγωγή της λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Καθώς η Ευρώπη παλεύει να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, ο αντίκτυπος γίνεται αισθητός πρώτα από τις επιχειρήσεις. Η NewCo Ferronikeli δήλωσε στο Reuters ότι, “λόγω της συνεχούς αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στις ευρωπαϊκές αγορές, η εταιρεία NewCo Ferronikeli αναγκάζεται να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα πληρώσει στους 800 υπαλλήλους της το 50% του μισθού τους για τον επόμενο μήνα.Την εταιρεία κατέχει η Balfin Group, μια αλβανική εταιρεία που ανήκει στη Samir mane και δραστηριοποιείται σε κατασκευαστικές, λιανικές, μεταλλευτικές, οικιστικές και τραπεζικές επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή.

Αλλά η NewCo Ferronikeli δεν είναι η μόνη εταιρεία του Κοσσυφοπεδίου που επηρεάστηκε από την κρίση. Η ολλανδική εταιρεία Adel που λειτουργεί εργοστάσιο αλουμινίου στο Delfzijl έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος Chris McNamee είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι ελπίζουν να ανοίξουν στις αρχές του 2022, δημιουργώντας έναν αβέβαιο χειμώνα για το προσωπικό του Κοσσυφοπεδίου.

Από Alice Taylor | exit.al | Μεταφρασμένο από Έλσα Ψαρίδη

Photo: Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα πληρώσει στους 800 υπαλλήλους της το 50% του μισθού τους για τον επόμενο μήνα. [Shutterstock / Evgenia Parajanian]

 

 

 

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *