ΕΛΛΑΔΑ
Ν. ΤΖΑΝAΚΗΣ: EΩΣ ΚΑΙ 2.500 ΕΠΙΠΛEΟΝ ΝΕΚΡΟI ΑΠO ΚΟΡΟΝΟΪO ΜEΧΡΙ ΤΟ ΤEΛΟΣ ΤΟΥ EΤΟΥΣ

Τα νούμερα είναι αμείλικτα, επισήμανε αναφερόμενος στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκης, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ακόμη 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης επισήμανε πως “κάθε 1.000 κρούματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να κυμαίνονται στους 40 με 45.

Ο καθηγητής ανέφερε για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 πως “στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “εάν κατά μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα”.

Σχολιάζοντας τις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός.

Τρίτη, 26-Οκτ-2021 09:24

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *