ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, εξήγησε στον Πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Βέλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας στη Βαλέτα ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την κυβέρνηση της Τουρκίας».

«Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τον Ζορζ Βέλα για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.

Τέλος, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε εξαιρετικές τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Μάλτας και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση.

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *