Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ
ΝΤΡΑΦΙ: ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΙΓΡΕΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

«Μάλλον μιλάμε για tiger kidnapping (απαγωγή της τίγρεως). Απαγωγή λίγων ωρών. Δεν φαίνονται επαγγελματίες, αλλά γι’ αυτόν το λόγο είναι και επικίνδυνοι. Είναι λίγο παράξενο ότι η είδηση της απαγωγής γνωστοποιήθηκε άμεσα, αλλά παρόλα αυτά, μετά από λίγες ώρες, προέβαλαν τις οικονομικές αξιώσεις τους προς τον αδελφό τού ομήρου και έστειλαν φωτογραφίες του. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρα ή “οφειλές”», αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση απαγωγής ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το αυτοκίνητό του, που δεν αποκλείουν να πήραν μαζί τους οι δράστες. Παράλληλα αναζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο απειλών, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται οι απαγωγείς.

Την ίδια ώρα, έχουν ανασύρει το φάκελο της αιματηρής απόπειρας ληστείας που είχε εξελιχθεί στις 7 Αυγούστου 2020, όταν οι επίδοξοι ληστές είχαν τραυματίσει με πιστόλι τον αδελφό τού ομήρου, όταν εκείνος είχε αντιδράσει στις προθέσεις τους.

Ο επιχειρηματίας, το βράδυ της Τρίτης, έτρωγε σε ταβέρνα στο Ιλιον, ανεβάζοντας μάλιστα βιντεοληπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχε αναχωρήσει και κινούνταν προς το σπίτι του, στο Ντράφι. Μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με μια φίλη του, όταν ξαφνικά η γυναίκα άκουσε οχλαγωγία, κάποια έκκληση για βοήθεια και την τηλεφωνική σύνδεση να διακόπτεται ξαφνικά. Επικοινώνησε με φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος προσπάθησε και εκείνος να μιλήσει μαζί του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία. Την υπόθεση ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο καμένα οχήματα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην περιοχή Φοίνικας στα Σπάτα, τα οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς.

Μερικές ώρες αργότερα, οι δράστες φαίνεται να επικοινώνησαν με μηνύματα, μέσω εφαρμογής, με τον αδελφό τού ομήρου, εκφράζοντας οικονομικές απαιτήσεις που έφθαναν κοντά στα 2.000.000 ευρώ, ενώ έστειλαν και φωτογραφίες του θύματος, που ήταν δεμένο χειροπόδαρα, ως πειστήριο πως ήταν ζωντανός. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προβαίνουν σε μια χαρτογράφηση όλων των πιθανών διαδρομών που μπορεί να ακολούθησε ο επιχειρηματίας από το Ιλιον προς το Ντράφι, αναζητώντας υλικό από κάμερες. Εκτιμούν ότι οι δράστες μπορεί να έδρασαν σε δύο ομάδες, με τη μία να παρακολουθεί το θύμα, και την «εκτελεστική», που ειδοποιήθηκε από την πρώτη για το χρόνο μετακίνησης και το δρομολόγιο που ακολουθούσε, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο της απαγωγής. Εκτός από την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από ύποπτες κινήσεις οχημάτων που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες, οι αστυνομικοί θα προβούν και σε ένα «σάρωμα» των επικοινωνιών αναζητώντας και από εκεί ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις που εξέπεμπαν κρίσιμα χρονικά διαστήματα.

Διαπραγματευτές της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του ομήρου, και κυρίως κοντά στον αδελφό του, προκειμένου να τον καθοδηγούν στις επόμενες πιθανές επικοινωνίες του με τους δράστες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, όπως προσωπικές ή οικονομικές διαφορές. O επιχειρηματίας, μαζί με τον αδελφό του, δραστηριοποιείται στο χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και διατηρεί καταστήματα στο Μενίδι και στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Ο αδελφός τού επιχειρηματία ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά είπε: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι αυτή τη στιγμή, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, ήδη έχετε κάνει πολλά, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της και δεν θα ήθελα να πιέσετε άλλο την είδηση». Στις 7 Αυγούστου 2020, ο αδελφός του επιχειρηματία είχε πέσει θύμα ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο συνεργείο που διατηρεί επί της λεωφόρου Δημοκρατίας 254 στο Μενίδι και τον πυροβόλησαν στο πόδι. Ο δράστης τότε διέφυγε με τη βοήθεια συνεργού και ο τραυματίας διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα εκδήλωσης απαγωγής τύπου «tiger kidnapping», κατά την οποία οι δράστες αρπάζουν το θύμα τους, ζητούν άμεσα λύτρα, συνήθως μικρότερα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του στόχου, και κρατούν τον όμηρο σε πρόχειρα καταλύματα ή μέσα σε όχημα που διαρκώς μετακινείται. Αυτές οι απαγωγές έχουν μικρή χρονική διάρκεια, καθώς οι δράστες επιδιώκουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε μικρό χρόνο. Το 2011-2012 είχαν εξελιχθεί 11 τέτοιες απαγωγές στη Δυτική Αττική, οι οποίες είχαν εξιχνιασθεί από τις διωκτικές αρχές.

07:36 – 30 Δεκεμβρίου 2021

 

 

 

Πηγή:  Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner