ΥΓΕΙΑ
ΝΕΟΣ ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ “ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ”

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εγκαινίασε τον νέο υπερσύγχρονο πολυτομικό αξονικό τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου, μαζί με αυτόν που ήδη λειτουργεί στο νοσοκομείο, θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου αναμονής και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι σήμερα εδώ, καθώς το έργο που κάνει το νοσοκομείο αυτό είναι κεφαλαιώδες για το σύστημα υγείας. Η δουλειά που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι εδώ είναι εξαιρετική. Κάθε πρωί στο Υπουργείο λαμβάνουμε μία αναφορά για τις εφημερίες της προηγούμενης μέρας για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού είναι ένα νοσοκομείο αιχμής, δέχεται πάρα πολλά περιστατικά, διαθέτει πολλά εξαιρετικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και το Ακτινολογικό, που είναι από τα καλύτερα επεμβατικά τμήματα της χώρας. Στηρίζουμε την κτηριακή και τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων με κονδύλια του Υπουργείου, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και όλες τις Περιφέρειες, τις οποίες στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπαζίγος, η Διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου, ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος Αντώνης Τσάνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Στεφανίδης, από την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γιώργος Βλάχος και πλήθος γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *