Breaking News
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΣ: ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΡΡΕYΣΕΙΣ ΚΤΗΡIΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΜΕΤA ΤΟΝ ΣΕΙΣΜO ΣΤΗ ΣAΜΟ
ΣΕΙΣΜOΣ ΣAΜΟΣ: ΤΑΡΑΚΟΥΝHΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧIΟΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΛΑΣ: 4 ΠΑΡΑΒAΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜAΤΩΝ, 200 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗ ΚΑΙ 1.357 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡHΣΗ ΜAΣΚΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡEΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚA ΣΥΜΠΕΡAΣΜΑΤΑ ΑΠO ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚOΡΝΟ – ΚΑΡΑΜΠAΧ
ΧΤYΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑΣ
COVID-19: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ LOCKDOWN
ΕΛΓΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”
Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 00.30
ΗΠΑ ΚΑΙ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH: ΤΙ ΘΑ AΛΛΑΖΕ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ;
Η ΕΠΙΛΟΓH ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940 ΩΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤHΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΙΣΛAΜ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΚΟΙΝΩΝIΕΣ: ΤΟ ΓΕΝΙΚO ΠΛΑIΣΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 1.211 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 12 ΘAΝΑΤΟΙ, 114 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗ ΡOΔΟ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗ EΝΑΣ 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔYΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΥΓΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα η δεύτερη σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία, μετά την επίσημη υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ των Sanofi-GSK και της Επιτροπής, για τη διασφάλιση πρόσβασης σε πιθανό εμβόλιο. Η σύμβαση θα επιτρέψει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν έως 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Sanofi-GSK.

Επιπλέον, τα κράτη μέλη μπορούν να δωρίσουν δεσμευμένες δόσεις σε χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος. Η Sanofi και η GSK θα προσπαθήσουν επίσης να παράσχουν εγκαίρως σημαντικό μέρος των εμβολίων τους μέσω συνεργασίας με τον μηχανισμό παγκόσμιας πρόσβασης σε εμβόλιο κατά της COVID-19 (COVAX) —τον εμβολιαστικό πυλώνα του επιταχυντή πρόσβασης στα εργαλεία κατά της COVID-19 για τις χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος.

Η Επιτροπή έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την AstraZeneca και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων (Johnson & Johnson, CureVac, Moderna και BioNTech), με τους οποίους έχει ολοκληρώσει τις σχετικές διερευνητικές συνομιλίες.

Η Πρόεδρος, κ. φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Με τη σημερινή σύμβαση με τις Sanofi-GSK, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά και προσιτά από οικονομική άποψη εμβόλια όχι μόνο για τους πολίτες της αλλά και για τα φτωχότερα και πλέον ευάλωτα άτομα όλου του κόσμου. Σύντομα θα συναφθούν συμφωνίες και με άλλες εταιρείες και, με τον τρόπο αυτόν, θα δημιουργηθεί ένα πολυσχιδές χαρτοφυλάκιο πολλά υποσχόμενων εμβολίων, που βασίζονται σε διάφορους τύπους τεχνολογιών, πράγμα που θα αυξήσει τις πιθανότητές μας να βρούμε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του ιού.»

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν νέες επιδημικές εξάρσεις μετά τη θερινή περίοδο, ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι πιο απαραίτητο από ποτέ για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας και των καταστροφικών επιπτώσεών της στις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Αυτή η δεύτερη συμφωνία αποτελεί ακόμη ένα ορόσημο στην ενωσιακή στρατηγική μας για τα εμβόλια. Σήμερα επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της ΕΕ και οι πολίτες όλου του κόσμου θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν σταδιακά την καθημερινή ζωή τους και να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς.»

Η σημερινή σύμβαση χρηματοδοτείται από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο διαθέτει πόρους για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πιθανών εμβολίων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία παράγονται από διαφορετικές εταιρείες.

Η Sanofi και η GSK αναπτύσσουν ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο για τη νόσο COVID-19, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και των δύο εταιρειών. Η Sanofi θα συνεισφέρει το αντιγόνο πρωτεΐνης S COVID-19, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA. Η GSK θα συνεισφέρει την τεχνολογία των ανοσοενισχυτικών ουσιών της, που έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια πανδημική κατάσταση, δεδομένου ότι μπορεί να μειώσει την ποσότητα πρωτεΐνης εμβολίου που απαιτείται ανά δόση, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίου και, ως εκ τούτου, συμβάλλοντας στην προστασία περισσότερων ατόμων. Ο συνδυασμός ενός αντιγόνου πρωτεϊνικής βάσης και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας είναι καθιερωμένος και χρησιμοποιείται σε διάφορα εμβόλια που είναι διαθέσιμα σήμερα για την ενίσχυση της ανοσοαπόκρισης. Μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός αποτελεσματικού εμβολίου που μπορεί να παρασκευαστεί σε μεγάλη κλίμακα.

Οι εταιρείες ξεκίνησαν μελέτη φάσης 1/2 τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει μελέτη φάσης 3 έως το τέλος του 2020. Αν η όλη διαδικασία στεφθεί από επιτυχία, και με την επιφύλαξη των σχετικών κανονιστικών πτυχών, οι εταιρείες επιδιώκουν να διαθέσουν το εμβόλιο έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Από κοινού με τα κράτη μέλη και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τις υφιστάμενες δυνατότητες ευελιξίας για να επιταχύνει την έγκριση και τη διαθεσιμότητα επιτυχημένων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Οι κανονιστικές διαδικασίες θα είναι ευέλικτες, αλλά θα παραμείνουν αυστηρές. Κάθε εμβόλιο που διατίθεται στην αγορά θα πρέπει να πληροί τις αναγκαίες απαιτήσεις ασφάλειας και να υποβάλλεται σε επιστημονική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στο πλαίσιο της ενωσιακής διαδικασίας χορήγησης άδειας κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ.

Πηγή: Εuractiv.gr

    

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *