Breaking News
ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛHΨΕΙΣ ΑΠO ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚH – ΣΕ ΕΞEΛΙΞΗ ΜΕΓAΛΗ ΕΠΙΧΕIΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘHΝΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ LOCKDOWN
ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΘΝΙΚHΣ AΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓO ΤΩΝ ΕΝOΠΛΩΝ ΔΥΝAΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΑΕ
ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
LOCKDOWN OR NO LOCKDOWN
ΤΖ. ΚOΝΤΕ: ΠΙΘΑΝA ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜEΝΑ LOCKDOWNS ΚΑΤA ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟY ΣΤΗΝ ΙΤΑΛIΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓOΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ
TΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΘΩ
ΓΙΑΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ΗΛΕΙΑΣ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΚΙΝΗΤΑ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΕΥΡΩΠΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: «ΚΑΛΠAΖΕΙ» Ο COVID 19 ΜΕ 358 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΠEΝΤΕ ΝΕΚΡΟI
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ ΑΠΟΡΡIΠΤΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΠO ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚEΣ ΑΦΕΤΗΡIΕΣ ΞΕΚΙΝAΕΙ Ο ΔΙAΛΟΓΟΣ ΕΛΛAΔΑΣ – ΤΟΥΡΚIΑΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΕ ΕΛΛAΔΑΣ ΤΟΥΡΚIΑΣ: ΞΕΚΙΝΟYΝ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡIΟΥ (VIDEO)

ΜΟΕ Ελλάδας Τουρκίας: Ξεκινούν 17 Φεβρουαρίου με τουρκικό κλιμάκιο να φθάνει στην Αθήνα – Τι είπαν Παναγιωτόπουλος και Ακάρ στις Βρυξέλλες

ΜΟΕ Ελλάδας Τουρκίας: Ξεκινούν 17 Φεβρουαρίου Video

Στην Αθήνα φτάνει τη Δευτέρα κλιμάκιο Τούρκων στρατιωτικών για τη συνέχιση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σήμερα πάντως και παρά τη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον ομόλογό του Ακάρ, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Ο διάλογος σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο για τα ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας συνεχίζεται με προεργασία των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, με τουρκική αντιπροσωπεία να έρχεται άμεσα στην Αθήνα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι έχει δείξει την καλή της διάθεση, και ότι τώρα χρειάζονται σαφείς ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας για αποκλιμάκωση της έντασης.

Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας κατέστησε σαφές στον Τούρκο ομόλογο του, ότι για να έχει επιτυχία ο στρατιωτικός διάλογος θα πρέπει να αποφεύγονται ταυτόχρονα οι προκλητικές ενέργειες.

«Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κύριο Ακάρ για το πώς οι επικείμενες συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τα ΜΟΕ, θα συνδράμουν στη μείωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε τις συμμαχικές χώρες να ενισχύσουν την παρουσία τους στο Αιγαίο, και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Στην Αλγερία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ομόλογο του Σάμπρι Μπουκάντουμ, ζήτησαν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Λιβύη και να σταματήσουν όλες οι ξένες παρεμβάσεις και αναμίξεις στις εσωτερικές υποθέσεις.

Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι το μνημόνιο Τουρκίας Σαρατζ γι αητν οριοθετηση θαλασσίων ζωνών είναι άκυρο ,αντίθετο στο διεθνές δίκαιο και δεν παράγει νομικά αποτελέσματα.

Το μνημόνιο οριοθέτησης είναι άκυρο και αντίθετο με διεθνές δίκαιο και δεν παράγει αποτελέσματα, δεν υπάρχει οντότητα που μπορεί να διεκδικήσει ότι εκπροσωπεί τη Λιβύη, σχολίασε ο Ν. Δένδιας.

Η Αλγερία επίσης κάθε άλλο παρά θέλει να διαφοροποιηθεί από την ευρωπαϊκή προσέγγιση για την Λιβυκή κρίση ,ενώ και εδώ είναι διάχυτη η καχυποψία στην αλαζονική προσπάθεια επέκτασης της επιρροής της Τουρκίας στη Βόρεια Αφρική στο αποτύπωμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πάντως στο Αιγαίο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν με 14 υπερπτήσεις στα νησιά Οινούσσες, Παναγιά, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι,

επτά εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, και συνολικά 53 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Στο Αιγαίο μόλις ολοκληρώθηκε η αεροναυτική άσκηση Αστραπή με απόλυτη επιτυχία ενώ στη Μακεδονία και στο ύψωμα Ασκός Προφήτη ολοκληρώνεται σήμερα η στρατιωτική άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» Ελλάδας – ΗΠΑ με τη συμμετοχή έξι ακόμη βαλκανικών χωρών.

Η στάση του Σύριζα θα είναι υπεύθυνη στα εθνικά θέματα είπε στην περιοδεία του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας που δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Πηγή: Εrt.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *