ΚΥΠΡΟΣ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας κα Kaja Kallas, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Ταλίν.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση τους ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, η ενεργειακή ασφάλεια, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση.

Μετά τις συνομιλίες ο κ. Αναστασιάδης και η Εσθονή Πρωθυπουργός υπέγραψαν επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Εσθονίας στον τομέα της Ψηφιακής Συνεργασίας, ένας τομέας στον οποίο η Κυπριακή Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, αφού σε μεγάλο μέρους του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» περιλαμβάνονται πολιτικές για την ψηφιακή μετάβαση.

Το Μνημόνιο αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης και περιλαμβάνει νέους τομείς συνεργασίας και παροχής εμπειρογνωμοσύνης, ανάμεσα σε άλλα, για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και μεταρρύθμισης Αρχείου Πληθυσμού και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανάπτυξης πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια και βελτιστοποίησης του κύκλου ζωής των έργων.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας CybExer Technologies που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *