ΥΓΕΙΑ
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ: ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

«Μετά την ψήφιση του Νόμου, αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών» δήλωσε σήμερα, Τρίτη (21/06/2022), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας, από τις από τις 08:00 έως τις 12:00. Μάλιστα, έχει προειδοποιήσει πως αν δεν γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. «Υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούμε τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου ούτε τον Ιούνιο», παρά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ πριν από ένα μήνα, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με το κονδύλι του δεύτερου τριμήνου να μην έχει εκταμιευτεί ακόμα, «παρά τις διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας».

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα στις 09:00, στην πλατεία Μαβίλη.
Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *