ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΟΥΤΙΝ: LIVE ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ

Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από το Σότσι, μετά τη συνάντησή τους.

Δείτε live εικόνα:

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin

Οι δύο ηγέτες είχαν εφ’ όλης της ύλης τετ α τετ, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019.

Σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία τόσο από γεωπολιτικής, όσο και από ενεργειακής σκοπιάς, οι συζητήσεις των δύο ηγετών κάλυψαν όλο το φάσμα της ελληνο – ρωσικής πολιτικής, εμπορικής, οικονομικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές να υπενθυμίζουν πως το 2021 είναι έτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας.

Επιπλέον έθεσαν επί τάπητος ζητήματα των διεθνών και περιφερειακών εξελίξεων, και εν προκειμένω τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και την τροπή της πανδημίας παγκοσμίως.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος θα υιοθετήσουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για τα έτη 2022 – 24, το οποίο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια σε συνέχεια και της επιτυχημένης 13ης Συνεδρίασης της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας.

Photo: Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Ρώσο Πρόεδρο μια ημέρα μετά την πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Πούτιν – Φωτογραφία αρχείου/INTIME

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 13:57

 

 

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *