ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Γράφει ο Π.Σ*.
1.-Δεν υπάρχει αφιβολία ότι η υποχώρηση των Ρώσων απο την Χερσώνα είναι στρατιωτική και πολιτική ήττα. Το που οφείλεται αναλύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Το θέμα, τώρα, είναι να δούμε προς τα που πηγαίνει ο πόλεμος. Για μια ρεαλιστική προσέγγιση, είναι ευκαιρία για τη διπλωματία. Ο Ζελένσκυ δεν την προτιμά, ακόμη. Ελπίζει ότι θα ανακτήσει το σύνολο των κατεχομένων εδαφών.
2.-Επειδή η Ρωσία θα εκλείψει ως γεωπολιτική οντότητα αν ηττηθεί ολοκληρωτικά στον πόλεμο, αν δει ότι ο συμβατικός τρόπος που μετέρχεται στις επχιειρήσεις δεν αποδίδει θα κλιμακώσει.
3.-Υπάρχουν δύο δηλώσεις που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Η πρώτη είναι του Σουροβίκιν, του ρώσου στρατηγού που έχει την ευθύνη του πολέμου στην Ουκρανία. Είπε: θα υποχωρήσουμε απο την δυτική όχθη της Χερσώνας διότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις μας και θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας σε άλλα μέρη. Ποια μέρη;
Η δεύτερη είναι του Μεντβέντεφ. Που υπενόησε ακόμη και την πυρηνική κλιμάκωση.
4.-Αν η ευκαιρία για την ειρήνη δεν αξιοποιηθεί, ορισμένοι βλέπουν και πολεμικά σενάρια που δεν τα είχαμε φανταστεί.
5.-Ο Πούτιν βάζει άλλους να κάνουν, πλέον, δηλώσεις και να φέρουν την ευθύνη των επιλογών για να υπάρχει η ανώτατη αρχή η οποία θα διαπραγματευθεί με τους δυτικούς.
6.-Υπάρχει και κάτι άλλο που οι σοβαροί δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές, σε αντίθεση με τα ΜΜΕ, παίρνουν σοβαρά υπόψη: Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΌΠΩΣ Κ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ. Εννοείται πως αν φθάσει στο αμήν, θα τις εφαρμόσει.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.
Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού
Σουν Τσου.
*Π.Σ.
(To άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)
Πηγή: Anixneuseis.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *